DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Javultak a Manor túlélési esélyei

Bár a csődbiztostól január 20-ig kaptak haladékot új befektető találására, az F1-es mezőny egyik legkisebb istállója felől ezúttal egy pozitívabb hír látott napvilágot.

Miután a Manort iránytó Just Racing csődeljárás alá került január elején, hasonló helyzet ütötte fel a fejét a csapatnál, mint két évvel ezelőtt. Akkor Stephen Fitzpatrick kisegítette őket, és azóta saját pénzéből tartotta fent az istállót, de már tavaly túl akart adni alakulatán. Nos, mivel nem sikerült befektetőt találniuk, a csődbiztos ultimátumot adott a Banbury-ben székelő istállónak, mely szerint, ha január 20-ig nem találnak új tulajdonost, bezárhatják a gyár kapuját.

A BBC azonban új fejleményről számolt be, mely akár segíthet is a Manor túlélésért folytatott harcában. A csődeljárást végző FRP Advisory birtokába jutott adatok alapján a csapat dolgozói január végéig megtarthatják munkahelyeiket, amely azt jelenti, hogy a Manor egy hét plusz haladékot kapott arra, hogy meggyőzzön egy befektetőt az istálló átvételéről. A csapat gyárában jelenleg is körülbelül százan dolgoznak azon, hogy ha sikerül anyagi biztonságba helyezni a gárdát, akkor ne legyenek lemaradásban a 2017-es autó munkálataival.



Mindazonáltal a Manor engedélyt kapott az FIA-tól arra, hogy 2016-os autójukat használják: ennek alapján nem kell töréstesztet végezniük, persze a legszükségesebb aerodinamikai módosításokat nekik is végre kell hajtaniuk. A hírek szerint a Manor élni is akar a lehetőséggel, hiszen annyi pénzt szeretnének megspórolni, amennyit csak lehet, de rajtuk áll, hogy sikerül-e a szabályoknak megfelelően átalakítani tavalyi modelljüket.

Ha a csapatnak nem sikerül befektetőt találnia január végéig, még az sem jelenti a Manor megszűnését, ugyanis versenyjogaik egészen az április végi Orosz Nagydíjig érvényben vannak. A BBC úgy tudja, hogy a gárda két alkalommal már nagyon közel állt az eladáshoz, egyszer az ünnepek, egyszer pedig a csődeljárás előtt, ám a potenciális tulajdonosok mindkét esetben az utolsó pillanatban álltak el a tranzakció elől. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: