DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Button: Nem szünet jön, hanem visszavonulás

Bár az eddigi hivatalos álláspont az volt, hogy a brit pilóta kihagy egy szezont, Abu Dhabiban elárulta: a dolgok mostani állása alapján a hétvégi lesz utolsó F1-es nagydíja.

Egy szezon kihagyás, mely során a McLaren nagykövete és fejlesztőpilótája marad, majd opció a visszatérésre 2018-ban, ha a csapat és ő is így akarja: mikor Monzában bejelentették, hogy Jenson Button jövőre nem lesz a rajtrács tagja, ezekkel az információkkal hangsúlyozták, a búcsú nem lesz végleges. Az Abu Dhabiban 305. rajtjára készülő brit a sajtótájékoztatón viszont már arra utalt, többet nem láthatjuk a királykategóriában.



„Úgy vágok neki a hétvégének, hogy ez az utolsó versenyem. Ebben az időpillanatban úgy gondolom, hogy nem akarok többet az F1-ben versenyezni az idei év után” – idézi a BBC Sport Button szavait. „Igaz, hogy van szerződésem 2018-ra, de jelen pillanatban úgy gondolom, nem fogok versenyezni abban az évben. Az egész lényege az volt, hogy három hónap múlva megbánhatom a dolgot, és már megváltoztatnám a döntésem. Erre a versenyre azonban nem akarok úgy érkezni, hogy az van a fejemben, nem ez az utolsóm – mert ez az.”

„Hosszú utat jártam be nyolcéves koromtól mostanáig. Sok álmod dédelgetsz, mikor bekerülsz a sportba, ahonnan remélhetőleg emlékekkel távozol – csodálatos élményekkel, melyek közül egyesek megváltoztatták az életed, mások kellemesek, megint mások rosszak. Világbajnoki címmel távozni szintén nagyon különleges. Kétségtelen, hogy boldogan hagyom el az F1-et amiatt, amit itt elértem. Az életem most kezdődik” – fogalmazta meg a McLaren pilótája, mi megy végbe benne most.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: