DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Maldonado: Itt a végállomás?

Venezuela és ezzel együtt az állami olajcég, a PDVSA katasztrofális anyagi helyzetben van, immár a fizetésképtelenség réme fenyegeti a vállalatot – kizárt, hogy súlyos milliókat tudnának az F1-re áldozni.

A Formula-1-ből anyagi problémák miatt a szezon elején kikerült Pastor Maldonado idén többször hangoztatta, hogy az elsődleges célja az, hogy visszatérjen a királykategóriába, amihez persze feltétlenül szüksége lenne a venezuelai állami olajcég, a PDVSA anyagi támogatása is, melynek az eddigi szerződéseit is köszönhette. Maldonado többek között a Monacói Nagydíjon is jelen volt, s elmondása szerint a 2017-es üléséről tárgyalt, de terveit felboríthatják az ország gazdasági problémái.

maldonado_2015_cs



Venezuela ugyanis komoly nehézségekkel küzd, s ez természetesen a PDVSA-t is érinti. Miután arról szóltak a hírek, hogy az ország fő bevételét jelentő kőolajat forgalmazó cég pénzügyi helyzete annyira súlyossá vált, hogy a különböző adósságok megfizetésének elhalasztását kérte, a cég maga is megerősítette a problémákat: „Ha a tárgyalások nem járnak eredménnyel, nehéz lesz teljesítenünk a fennálló tartozásaink soron következő részleteinek kifizetését” – olvasható a közleményben.

Azt pedig nehéz aligha hiheti bárki, hogy egy fizetésképtelenséggel küzdő cég súlyos dollármilliókat áldozna egy olyan „luxuskiadásra”, mint a Formula-1...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: