DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Lelátó a tengeren - Úton a Mediterrán Nagydíj?

Több korábbi próbálkozás ellenére nem valósult meg Bernie Ecclestone álma, most azonban komoly jelentkező akadt az F1-es Mediterrán Nagydíjra, mely 2020-ban debütálhat a versenynaptárban.

Amikor a sportág első számú embere, Bernie Ecclestone tokkal-vonóval felvásárolta és felújította a Paul Ricard-i aszfaltcsíkot, sokat cikkeztek arról a sajtóorgánumok, hogy az üzletember Mediterrán Nagydíj néven futamot rendezhet a dél-franciaországi pályán. Ez azonban csak terv maradt, ahogyan a két évvel ezelőtt beharangozott görög helyszín is, melyhez már konkrét vonalvezetést is terveztek Athéntól néhány kilométerre.



Most azonban itt az újabb jelentkező: a Motorsport.com információi szerint az Olaszország keleti részén, az Adriai-tenger partján fekvő Bari városa szeretné utcáira vinni a száguldó cirkuszt, már 2020-tól. Az üzletember Fabio Montecalvóhoz kötődő csoportosulás a hírek szerint már meg is szerezte a beruházáshoz szükséges 200 millió eurót - Montecalvo az FM Communication nevű sportmarketing-vállalat vezetője, és a Motorsport.com úgy tudja, hogy Ahmed Al Alija és Najid Al Khalifa üzletemberek támogatását élvezi.

Az utcai pályát Bari Fiera del Levante-i körzetében tervezik megépíteni, a tenger tőszomszédságában - a tervek között az is szerepel, hogy a Paddock Club és egy lelátó is a vízen kap majd helyet! Montecalvo és társai a Monacói Nagydíjon találkoztak Bernie Ecclestone-nal, hogy a részletekről tárgyaljanak, de addig is útnak indult egy #BeatochimiPuglia! nevű nemzetközi kezdeményezés, a verseny népszerűsítésére, mely roadshow első állomása Monaco volt, és Ausztriában is promótálják az eseményt.

Bari számára nem idegen a Forma-1, hiszen a városban szintén utcai pályán rendeztek versenyeket sport- és Forma-1-es autókkal: Alberto Ascari 1949-ben, Nino Farina 1950-ben, Juan Manuel Fangio 1951-ben, José Froilan Gonzalez 1954-ben, Stirling Moss pedig 1955-ben győzött az Adria mellett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: