DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Álomcsapat közvetíti a briteknek az F1-et

Visszatérő legendás kommentátor, aktív F1-es pilóta, volt csapatfőnök, egy négyszeres világbajnok, és Alex Zanardi – a Channel 4 közvetítései már csak a stáb miatt is igazi élményt jelenthetnek majd.

Alapvetően ritkán jelent érdekességet egy magyar lap számára egy külföldi televíziós társaság közvetítéseivel kapcsolatos hír, most mégis érdemes beszámolni arról, milyen csapattal készül az új szezonra a Channel 4, mely a BBC-t „váltva” összesen tíz versenyt közvetít majd ingyenesen a brit nézők számára a 2016-os idényben – a fennmaradó tizenegy futamot a „fizetős” Sky Sports csatornán láthatja majd a közönség.

channel4



A csatorna igazi álomcsapatot rakott össze, ahogy a cég képviselője, Jay Hunt elmondta: „Összehoztuk a legnagyobb tehetségeket a képernyőn és azon kívül, hogy a Channel 4 közvetítése kihagyhatatlan legyen.”

A közvetítés arca az a Steve Jones lesz, aki korábban az X Factor USA műsorvezetőjeként vált ismertté, míg az első számú kommentátor a BBC-től érkező Ben Edwards, akinek az oldalán megszokott társa, David Coulthard látható majd, aki a „vezető szakértő elemző” pozíciót kapta. Az első számú technikai elemző Karun Chandhok lesz, de szakértőként Susie Wolff és Mark Webber is feltűnik majd.

„Részmunkaidőben” lesz a csapat része az egyaránt a BBC-től érkező Lee MacKenzie és a megújult Top Gearben is szerepet vállaló Eddie Jordan, ahogy Bruno Senna, Alain Prost, Nicolas Hamilton, valamint a veterán kommentátor, Murray Walker is, aki 92 évesen tér vissza a Formula-1 közvetítéséhez. Rajtuk kívül Alex Zanardi és Jolyon Palmer is szerepet kap a Channel 4 csapatában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: