DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

A Ferrari elnöke optimistább, mint egy éve

Sergio Marchionne ugyan nem volt jelen a maranellóiak pénteki bemutatóján, később a sajtó munkatársainak kérdésére elárulta, hogy igen bizakodóan várja a 2016-os F1-es idény rajtját.

A Ferrari pénteken kora délután mutatta be idei Formula-1-es versenygépét, az SF16-H-t. A prezentáción az istálló két versenyzője, Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen mellett jelen volt Maurizio Arrivabene csapatfőnök és James Allison technikai igazgató is, akik egyöntetűen pozitívan nyilatkoztak az új autóról és a 2016-os idény kilátásairól. Arrivabene ugyan nem fogalmazott meg konkrét célokat, az ugyanis Sergio Marchionne feladata, aki azonban nem volt jelen a tegnapi leleplezésen.

Marchionne_DPPI



A maranellóiak elnöke korábban már többször is úgy nyilatkozott, hogy idén mindenképp a világbajnoki cím lesz a cél a Ferrari számára – ezzel összhangban vannak Arrivabene szavai is, aki annyit mondott a pénteki rendezvényen, hogy szeretnének a végsőkig harcban lenni az összetett elsőségért.

Marchionne ugyan egy torinói megbeszélésre volt hivatalos az autóbemutató idején, a nap későbbi részében azonban röviden elmondta a véleményét az SF16-H-ról és a vele kapcsolatos elvárásokról: „Ez egy nagyszerű autó, amit hétfőn végre a pályán is láthatunk majd. A csapat egy évig dolgozott rajta, ezért sokkal optimistább vagyok, mint tavaly ilyenkor.”

A Ferrari a mezőny többi tagjához hasonlóan hétfőtől Barcelonában tesztel: az első nap során a négyszeres világbajnok Vettel vezetheti az új versenygépet, míg finn kollégája, Raikkönen csak szerdán ülhet be először az autóba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: