DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

„Népszerű lenne egy Svéd Nagydíj”

Marcus Ericsson, a Sauber istálló svéd pilótája biztos benne, hogy hatalmas siker lenne, ha a Formula-1 mezőnye 37 évnyi kihagyás után újra visszatérne Skandináviába.

Az utolsó Svéd Nagydíjat 1978-ban rendezték Anderstorpban, amely a hatodik F1-es verseny volt Skandináviában. A térség három versenyzőt adott a királykategória mezőnyének, ugyanis Kimi Räikkönen, Valtteri Bottas és Ericsson is hazai futamának tekinthetné, ha Észak-Európában rendeznének nagydíjat.

 Ericsson



Ericsson elmondta, rengeteg rajongójuk van, így biztos benne, hogy hatalmas siker lenne egy hazai nagydíj: „Nem hinném, hogy ez a közeljövőben megvalósulhat, de remek lenne a sport számára, ha északon is lehetne versenyünk Európában. Van a mezőnyben svéd, finnek, és Skandináviában hagyománya van a motorsportnak.”

„Szóval nagyon-nagyon örülnénk, ha lenne egy versenyünk, és biztos vagyok benne, hogy sokan megnéznék. A jelenlegi helyzetben azonban, figyelembe véve, hogy mennyibe kerül egy futam megrendezése, nem hinném, hogy egy olyan országnak, mint Svédország, lenne erre pénze. De azt gondolom, hogy az érdeklődés biztosan nagy lenne.”

Ericsson az első svéd pilóta 1991 óta, ugyanis akkor Stefan Johansson volt az utolsó hazai versenyzőjük. „Nagyon nagy támogatást kapok Svédországból” – mesélt rajongóiról a fiatal Sauber-pilóta. „Már 23 éve nem volt svéd pilótánk, amikor megérkeztem a sportágba [2014-ben – a szerk.], szóval nagyra értékelem a szurkolást.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: