DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 15. szombat
F1

A Manor autója átment a törésteszten

Első kísérletre teljesítette az FIA töréstesztjét a tavalyi konstruktőri vb utolsó helyén végző Manor csapat, így nincs akadálya annak, hogy a gárda részt vegyen az első teszten Barcelonában.

Nagy szó ez a Banburyben székelő csapattól, hiszen tavaly a komplett tesztszezont kihagyta, miután kis híján csődbe ment, és az idénynyitó futamon csak a 2014-es autó feljavított változatával állhatott rajthoz.

Idén azonban sokkal jobb a kiscsapat helyzete, hiszen idén már Mercedes erőforrást használhatnak, ráadásul a Williamsszel kötött technikai partnerségi megállapodás is segíti a brigádot.

 Manor_19880_LoRes

Az idei verzió jól tört össze...


Az FIA mai töréstesztjén az új autó elsőre megugrotta a lécet, így a Manor – illetve jogelődjei - sportágba való belépése óta most először fordulhat elő, hogy a gárda versenygépe teljes mértékben homológ az adott évi előírásokkal.

„Ma sikerrel teljesítettük az utolsó töréstesztünket is, immár mindenben megfelelünk a szabályoknak. A következő megálló az első tesztnap Barcelonában!” – számolt be a sikerről a Manor a hivatalos twitter csatornáján.

Tehát már majdnem minden adott ahhoz, hogy a Manor nyugodtan várja a szezont, egyetlen apróságot leszámítva: még egyetlen versenyzőt sem szerződtetett a csapat – a mezőnyből egyedüliként. A legesélyesebbnek egyébként Pascal Wehrleint, Rio Haryantót és Will Stevenst tartják a tűzhöz közel lévők arra, hogy idén az istállónál versenyezzen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: