DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

McLaren: Harmincéves partnerség ér véget

Újabb fontos partner hagyja ott a McLarent, ráadásul a Hugo Boss után ismét egy olyan, mely az 1980-as évek óta a wokingiak oldalán volt – a Red Bullhoz tart a „hűtlen fél”.

Kissé már egy süllyedő hajóra kezd emlékeztetni a McLaren, mely egymás után veszíti el tradicionális szponzorait. Az egész az Hugo Boss távozásával indult, akik 1981-től voltak a wokingiak partnerei, mígnem végül úgy döntöttek, hogy átpártolnak a Mercedeshez. Minden bizonnyal a Johnnie Walker is így tesz, akik a dohányreklámok betiltása után még főszponzorként léptek a West helyére.

senna_heuer

Ayrton Senna karján egy TAG Heuer-órával


Most itt az újabb érzékeny veszteség: ezúttal a 30 éve a McLaren oldalán lévő TAG Heuer hagyja ott őket a Red Bull kedvéért, amit a cég elnöke egy New York-i rendezvényen meg is erősített. A TAG, mely 1985-ben vásárolta meg a Heuer óragyártót, éveken át a McLaren Porsche-motorjainak fejlesztője és névadója volt.

Az érdekesség kedvéért tegyük hozzá, a TAG vezérigazgatója, Mansour Ojjeh jelenleg is a McLaren-csoport 25 százalékának birtokosa, csakhogy 1999-ben megváltak a TAG Heuertől, melyet jelenleg egy francia cég birtokol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: