DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Mexikó nem elégszik meg 330 ezer nézővel

A 23 esztendő utáni első F1-es versenyhétvégéjén 330 néző látogatott ki az Autodromo Hermanos Rodriguez lelátóira, de a pálya főnöke még nagyobb célt tűzött ki a 2016-os futamra.

A visszajelzésekből kiindulva nem kétséges, hogy a mexikói volt az év legsikeresebb nagydíja, lévén a hétvégén, pálya szélén lévő 330 ezer néző fergeteges hangulatot varázsolt az Autodromo Hermanos Rodriguezre - a képernyők előtt is izgalmas volt látni, ahogyan a helyiek - nem csak Sergio Perezt éltetve - minden egyes autó láttán extázisba jönnek, és űzik-hajtják kedvenceiket a minél jobb eredmény felé.

Alejandro Soberon, a versenypálya első embere nem számol az érdeklődés csökkenésével jövőre, sőt, még több nézőt vár a mexikói fővárosba. „Szeretnénk elérni a 360 ezres nézőszámot” - idézte Soberont az Autosport. „Növelni akarjuk a helyszín befogadóképességét, azon gondolkodunk, hogy az S-kanyarok környékén még elhelyezhetünk néhány embert. A visszajelzések és a jövő évi jegyekre leadott igénylések alapján úgy véljük, hogy a második évünk sikeresebb lesz az elsőnél, noha tudom, hogy ez csak ritkán történik meg a Forma-1-ben.”



„Ugyanez a helyzet egy barátnővel - komolyan meg kell győznöd, hogy minden nap visszatérjen hozzád, mert ha nem, akkor könnyen otthagyhat téged. Ebben az évben minden részletre kiterjedő szolgáltatásokat nyújtottunk az embereknek, mert tudtuk, hogy boldoggá kell tennünk őket. Sokkal többre volt itt szükség a versenynél, az összélményre kellett fókuszálnunk” - tette hozzá a mexikói.

Soberon tudja, mely területeken kellene változtatni - például közlekedés terén -, de szerinte tanulnak majd az idén elkövetett hibákból. „A közlekedést illetően mindenképp találnunk kell valamilyen módot a javulásra - egy 330 ezer embert vonzó eseményen elkerülhetetlenek voltak az itt felmerülő problémák. De ha megnézzük, hogyan nőtt a szolgáltatások színvonala péntekről szombatra, majd szombatról vasárnapra, elképesztő a változás.”

„Nem szabad elfelejteni, hogy 8000 fő dolgozott itt a hétvégén, ebből 6000-en átmenetileg. Szerintem jövőre sokkal simábban fognak menni a dolgok, és minden egyes terület minőségén javítani fogunk. A következő évben megértőbbek lesznek majd velünk, látva, hogy milyen nagyot fejlődtünk idén, hiszen felfedeztünk mindent, amit egy nagydíj nyújthat az embereknek. Jövőre már két mexikói pilóta is lesz a rajtrácson, ami sokkal nagyobb durranás lesz majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: