DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Ferrari: Vegyük meg az egész Formula-1-et?

Miután könnyen lehet, hogy az F1 hamarosan új tulajdonost fog keresni, Sergio Marchionnének is nekiszegezték a kérdést az újságírók, hogy elképzelhető-e, hogy a Ferrari vásárolja fel a cirkuszt.

Az elmúlt időben az egyes istállók sorsa mellett maga a Formula-1 jövője is visszatérő beszédtéma volt a sajtóban – hogy mást ne említsünk, többek közt az is felmerült, hogy Dietrich Mateschitz, a Red Bull-birodalom feje vásárolja fel az egészet szőröstül-bőröstül, miután az a hír járja, hogy a jelenlegi tulajdonos, a CVC meg akar válni többségi részesedésétől az elkövetkező időszakban.

Az újságírók Sergio Marchionnét, a Fiat Chrysler Automobiles vezérigazgatóját is megkeresték, hogy feltegyék neki a nagy kérdést: a Ferrari tervei közt szerepel hasonló? A Montezemolo helyére tavaly kinevezett olasz egyértelmű választ adott: „A válasz egyszerű: nem gondolkodunk ilyesmin. Ez a FOM ügye, csakis rájuk tartozik, s bár vannak komoly kihívások, véleményem szerint a Ferrari nem érdekelt abban, hogy belefolyjon ezekbe.”

ferrari_900_cs



Marchionnét jelenleg egészen más dolgok foglalkoztatják, mindenekelőtt az, hogy hogyan tudnák jövőre megszorongatni, vagy esetleg le is győzni a Mercedest a bajnoki küzdelemben: „Már közel egy éve fejlesztjük az új autót, s nagyon elégedett vagyok az eddig elvégzett munkával. Tavaly voltak nehézségek a menedzsmentet illetően, de sikerült javítani a helyzeten. Most már az a lényeg, hogy jól sikerüljön a fennmaradó két verseny Brazíliában és Abu Dhabiban, s megkezdjük a 2016-os felkészülést.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: