DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Nem számított ilyen évre a Sauber pilótája

A svéd Marcus Ericsson bevallotta, lutri volt a hinwili istállóhoz aláírni a 2014-es szezon végén. Kellemes meglepetés lett az eredmény, jövőre pedig még többet vár a csapattól.

A tavalyi szezonban még a Marussia istállónak is sikerült pontot szereznie, nem jött össze azonban a bravúr a Caterhamnek – és a Formula-1 egyik legnagyobb múltú csapatának, a Saubernek. Miután a Caterham kiszállt, és sokáig úgy tűnt, a Marussia (most Manor) sem folytathatja, az sem tűnt elképzelhetetlennek, hogy a svájci istállónak bérelt helye lesz a mezőny legvégén. Helyette az új páros, Felipe Nasr és Marcus Ericsson 36 pontot gyűjtött össze a szezon 17 versenyén.



„Nem igazán tudtam, mire számítsak” – beszélt az ebből 9 egységet szerző Ericsson arról, hogyan kezdett az idénynek új alakulatával. „A Sauber hatalmas történelemmel rendelkező csapat, de ugyancsak nekik nagyon nehéz évük volt tavaly. Amikor megérkeztem, egyáltalán nem volt világos, hogy mi várható, és hogy honnan fogunk indulni.”

„Az igazat megvallva túlszárnyalta az elvárásaim. Szinte mindegyik versenyen esélyesek voltunk a pontszerzésre” – mondta a svéd pilóta, aki biztos benne, hogy 2016-tól még többre számíthat. „Stabilitást fog adni a csapatnak, hogy mindketten maradunk. „Ismerjük a tudnivalókat, a munkaprocedúrát és a mentalitást. Fontos szerepet vállaltunk a jövő évi autóban – megvitattuk a mérnökökkel, hogy mit várunk tőle” – magyarázta Ericsson. A Sauber a csapatok közül elsőként, már a Magyar Nagydíjon bejelentette, hogy a következő évben is ő és Felipe Nasr alkotja felállásukat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: