DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Vettel Ricciardóra nem, csak magára haragszik

A Ricciardóval történt ütközés miatt nem, azonban a gumifallal való találkozása miatt rendkívül bosszús Sebastian Vettel, aki csalódottan hagyja el a mexikói F1-es versenypályát.

A Ferrari számára egyáltalán nem végződött jól a Mexikói Nagydíj: előbb Kimi Räikkönen, majd Sebastian Vettel törte össze autóját, így mindketten kieséssel zárták a hétvégét. Vettel számára már a futam kezdete sem ment jól, ugyanis rögtön egy defekttel indított a Daniel Ricciardóval történt ütközést követően.

 Vettel



„Első kanyar, a verseny kezdete, és becsukja az ajtót? Nem is igazán volt mellettem, láttam az azt megelőző pillanatban, és helyet akartam hagyni, de aztán már túl késő volt, és ott volt az orrkúpja” – bosszankodott a német pilóta, aki annak ellenére, hogy nem értette az ausztrál szándékát, egyáltalán nem haragszik rá a történtek miatt. „Ezek olyan dolgok, amik nem szándékosak, szóval nem hibáztatom őt. De hova akart menni, ha nem volt hely? Elég fájdalmas, ha érintett vagy egy ilyen dologban, főleg az első kanyarban.”

A futam 52. körében Vettel a 7-es kanyarban ütközött a gumifalnak – a baleset meglehetősen furcsának tűnt, ugyanis a Ferrari egyenesen csúszott ki a pályáról. Az esetet követően a német rádión bocsánatot kért a csapattól, és úgy fogalmazott, szörnyű munkát végzett vasárnap. A kérdésre, fékhiba okozta-e a kiesését, a négyszeres világbajnok nemmel felelt, majd hozzátette, vele ellentétben az autó remek teljesítményt mutatott a futam egésze során.             

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: