DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 26. szerda
F1

Gutierrez: Ez egy fantasztikus lehetőség

Magyar idő szerint szombat hajnalban jelentette be a Haas, hogy Esteban Gutierrez lesz Romain Grosjean csapattársa 2016-ban. A mexikói pilóta örül, hogy ismét lehetőséghez jutott az F1-ben.

Aligha ért bárkit is meglepetésként, amikor a Haas F1 Team helyi idő szerint péntek este tartott sajtótájékoztatón Esteban Gutierrez foglalta el az egyik széket, hiszen már hetek óta biztosra lehetett venni, hogy a fiatal mexikói kapja meg a Formula-1-es mezőnyhöz 2016-ban csatlakozó alakulat második ülését. Gutierrez így egy év kihagyás után kap ismét állandó ülést, ám saját elmondása szerint is főként a Ferrarinál idén betöltött tesztpilótai szerepkörnek köszönheti a jövő évi visszatérést:

Gutierrez_Mexikó_Ferrari



„Ez egy fantasztikus lehetőség számomra, amelyet a Ferrarinál eltöltött időmmel alapoztam meg, és szeretném a legtöbbet kihozni belőle” – nyilatkozta a 24 éves versenyző, akit a motorsport.com idéz. „Gene Haas hisz bennem, és én is hiszek abban, ahogy szerepelni fognak a Formula-1-ben. Nagyon különleges érzés, hogy versenyképes üléshez juthatok, amelyet Ferrari-motor hajt, és értékelem a belém vetett bizalmat. Bízom benne, hogy remek eredményeket érhetünk el együtt.”

Gene Haas csapattulajdonos elárulta: valóban a Ferrari révén került kapcsolatba a mexikóival: „Estebant a Ferrarival való kapcsolatunk révén ismertem meg, és miután láttam, milyen sikeresen boldogul náluk, világossá vált, hogy tökéletes választás a csapatunk számára. Fiatal és éhes, de nem tapasztalatlan. A két teljes F1-es szezonja során számos tapasztalatot összegyűjtött, idén pedig a Ferrari harmadik versenyzőjeként első kézből láthatta, mi teszi őket nagyhatalommá a Formula-1-ben.”

Gutierrez a már korábban bejelentett Romain Grosjean társa lesz a Haasnál: az istálló tulajdonosa bízik benne, hogy rögtön nagy eredményekre lehetnek képesek tapasztalt párosukkal. „Nagyon örülünk, hogy Esteban része lehet a csapatunknak. Vele és Romainnal erős pilótafelállásunk lesz, akik segíteni fognak az autó fejlesztésében, emellett pedig már az első szezonunk során pontokat szerezhetnek” – bizakodott Gene Haas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: