DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Fogd be, te csak vezess!”

Ilyen és ehhez hasonló rádióüzeneteket váltott Nico Hülkenberg és a Force India F1-es versenymérnöke, Bradley Joyce a Mexikói Nagydíj időmérő edzése során – nézeteltérések akadtak csapaton belül.

A kvalifikációt követően kiderült, nem volt problémamentes Nico Hülkenberg harmadik időmérős szakasza, mivel nem volt megfelelő a kommunikáció a rádión. Miután a csapat kiküldte a németet egy utolsó gyorskörre, Hülkenberg úgy gondolta, még felvezető körön van, mivel a gumik megfelelő állapotának elérése kulcsfontosságú az új mexikói aszfaltcsíkon.

 Hülkenberg



A Force India mérnöke, Bradley Joyce arról informálta versenyzőjét, hogy mögötte 2,5 másodpercre van Valtteri Bottas, a Williams pilótája. Hülkenberg visszakérdezett: „Akkor hagyjam őt elmenni, ha mögém ér?”

„Nem, nem fogod elengedni. Nyomjad, nyomjad! Ne csináld, csak nyomjad! Gyorskörön vagyunk, Nico.” – jött a válasz Joyce-tól. A rossz minőségű rádiókapcsolat miatt Hülkenberg valószínűleg teljesen félreérthette az üzenetet, hiszen azt mondta, „felvezető körön vagyunk”. A mérnök erre már meglehetősen idegesen reagált: „Nem! Fogd be! Mi is gyorskörön vagyunk, Bottas van felvezetőn mögötted. Én mondom, milyen a forgalom, te a vezetésre koncentrálj!”

A Sky Sports F1-nek adott nyilatkozatában Hülkenberg elmondta, fogalma nem volt róla, hogy miről beszél a mérnöke: „Egy kicsit összezavart. Vissza kell mennem és beszélnem kell velük, mert nem értettem, hogy mi folyik éppen.”

A párbeszéd videón:

 

#F1 Argument between Hulk and his race engineer!!Engineer: "You aren't pushing. We're on a timed lap now Nico"Hulk: "WE"RE ON A WARM UP LAP."Engineer: "JUST SHUT UP! We aren't on a warm up lap. We are on a timed lap as well."

Szerző: Die Hard F1 Fans, 2015. november 1.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: