DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
F1

"Az F1 még mindig fantasztikus"

Az F1 többségi tulajdonosa szerint a sportág végletekig kiélezett versenyt produkált az USA Nagydíj 56 köre alatt, csak a megfelelő összetevők kellenek az izgalomhoz.

Bár Bernie Ecclestone szerint nagy a valószínűsége, hogy már idén új kezekbe kerül a Forma-1, 35%-os részesedésével még mindig a CVC Captial Partners számít többségi tulajdonosnak. A befektetői csoport első embere, Donald Mackenzie ódákat zengett a hétvégi USA Nagydíjról, mondván, hogy csak megfelelő körülmények kellenek ahhoz, hogy a Forma-1 izgalmas versenyeket produkáljon.



„Briliáns volt, nem igaz? Gyakran ez történik, amikor esik az eső” - nyilatkozta Donald Mackenzie a Motorsport.com-nak. „Nagyon örültem Lewisnak, és a rajongóknak is - mivel angol vagyok, attól tartottam, hogy nem lesz az egészből semmi, de aztán nem így lett, és briliáns verseny kerekedett az egészből. A verseny megmutatta, hogy a megfelelő hozzávalók segítségével a Forma-1 még mindig fantasztikus tud lenni. Szoros csaták alakulhatnak ki, a Red Bullok gyengébb motorral és nagyobb tapadással ott voltak az elejében, egészen addig, amíg fel nem rakták a slickeket.”

Mackenzie egyetért Ecclestone-nal a V6-os ikerturbók ügyében, melyről bővebbet elvileg ezen a héten kellene megtudnunk. „Tudom, hogy Bernie alternatívát szeretne a két nagy gyártó termékeire. A jelenlegi helyzet nem túl egészséges, ezért ha olcsón tudnánk egy másik lehetőséget kínálni a csapatoknak, elégedettek lennénk.” Az üzletember azonban cáfolta, hogy a közeljövőben túladna cége F1-es részvényein. „Nem, nem tervezünk ilyet. Valószínűleg nem leszünk itt örökre, de határozottan állítom, hogy most nem fogunk ilyen lépéseket tenni. Bernie véleményét sokszor nem kell szó szerint érteni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: