DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Rosberg nehezen fog túllépni a történteken”

Alain Prost szerint nem lesz könnyű megnyugodnia Nico Rosbergnek az austini F1-es versenyhétvégét követően, ahol egyértelműen meg kellett volna nyernie a futamot – ám ez nem sikerült, és Hamilton világbajnok lett.

Alain Prost a szezon eddigi legizgalmasabb futamaként értékelte az USA Nagydíjat, ahol Hamilton harmadik vb-címét is bezsebelte, így már nemcsak futamgyőzelmek, hanem a megnyert világbajnokságok tekintetében is kezd felzárkózni a legendás pilótához. „Hamilton megnyerte az év legjobb versenyét, ez egy nagyszerű módja annak, hogy megünnepelje a bajnoki címét. Azt a címet, amit tényleg megérdemel” – mondta a francia.

 Prost



Vasárnap Hamilton csapattársa, Rosberg rajtolhatott az első pozícióból, így jó esélye volt arra, hogy ezúttal legyűrje legnagyobb ellenfelét, ám végül nem sikerült neki. A német először Hamiltonnal ütközött, majd ő hibázott, így végleg kicsúszott kezéből a győzelem. „Nico Rosberg nagyon nehezen fogja túltenni magát ezen a versenyen. Ez egy olyan futam volt, ahol nyernie kellett volna” – folytatta Prost.

A négyszeres világbajnok szerint egyelőre még a Mercedes uralja a mezőnyt, azonban a 2016-os évre ez könnyen megváltozhat: „A Mercedes dominanciája még mindig jelen van, de a szezon vége felé ez már nem annyira jelentős. A nagy meglepetés a Ferrari – nem gondoltuk volna, hogy ilyen erősek lesznek. Jó formában vannak, és soha nem lehet tudni, hogy mit hoz a következő szezon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: