DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

„Látványos F1-et, nézeteltérések nélkül!”

Ez a Mercedes célja Paddy Lowe technikai igazgató szerint, aki úgy gondolja, ezt remekül meg is tudják valósítani csapaton belül, ugyanis pilótáik harcolnak egymással, ám nincsenek ellentétek köztük.

Hamilton gőzerővel halad afelé, hogy harmadszorra is világbajnok legyen, Lowe pedig nagyon büszke a Mercedes tehetségére, aki 2008-ban a McLaren színeiben nyert vb-t először – a technikai igazgató már ekkor is felfigyelt a 30 éves pilótára. „Lewis egy fantasztikus versenyző. Kiváltságos vagyok, hogy tulajdonképpen az összes győzelménél együtt dolgozhattunk kezdettől fogva” – nyilatkozta Lowe a Sky Sportsnak. „Mindig különleges pilóta volt, most pedig pályafutása csúcsán van. Most jobb, mint bármikor, és egy olyan versenyző, akit nagyon nehéz legyőzni.”

 Lowe



Habár Hamilton idén rendszeresen maga mögé utasította csapattársát, Nico Rosberget, a német is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az Orosz Nagydíjon a Mercedes bebiztosította a konstruktőri bajnoki címet. „Mindketten a csúcson vannak, és ez számunkra óriási. Nagy értéket jelentenek, mert nagyon jó csapatjátékosok és tisztelik egymást. Előrelépéseket tettünk az elmúlt két évben azon a területen, hogy a pilótáink hogyan dolgozzanak együtt, ugyanakkor a sport megmaradt közöttük.”

Habár Hamilton és Rosberg nyilvánvalóan nem a legjobb barátok a paddockban, és a futamokat követően sem társalognak el egymással, Lowe szerint teljesen optimális a helyzet a csapatnál, és nincsenek súrlódások a Mercedesen belül. „Az a cél, hogy látvány legyen, mert mindannyian ezért vagyunk itt. Úgy gondolom, ezt sikerül teljesítenünk anélkül, hogy nézeteltérés lenne a versenyzők között.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: