DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Ez nem Dávid és Góliát harca”

A helyettes csapatfőnök úgy érzi, mindenképpen előny, hogy a Force Indiának nem egyedül kell megküzdenie az F1 tulajdonosaival a szabályrendszerrel kapcsolatos vitában.

Nemrégiben kiderült, az Európai Unió megvizsgálja a Force India és a Sauber által benyújtott panaszt, amely szerint a Formula-1 szabályrendszere nem megfelelő, a bevételeket ugyanis nem egyenlő, vagyis igazságtalan módon osztják el az istállók között. Bob Fernley, a Force India helyettes csapatfőnöke elmondta, nem érzik úgy, hogy ebben a vitában a tulajdonosok könnyedén legyőzhetik őket.

 Bob Fernley



„Ha egyedül vágnánk bele ebbe a csatába, akkor lehetne hívni Dávid és Góliát harcának, de azzal, hogy az EU-val együtt cselekszünk, már egyenlők vagyunk” – nyilatkozta Fernley az Austosport című lapnak. A helyettes csapatfőnök elmondta, ha nem adnak nekik igazat az eljárás során, akkor sem volt hiábavaló a panasz benyújtása. „Legalább megpróbáltuk, hogy olyasvalaki nézzen rá a dolgokra, aki változtatást hozhat, amennyiben úgy érzi, hogy erre szükség van.”           

„Az EU a kulcs, amely megoldást jelenthet, és meg kell győznünk őket, hogy itt helye van a vizsgálatoknak. Ha nem tudjuk elérni a célunkat, akkor nyilvánvalóan két eshetőség van: vagy nem végeztünk jó munkát, vagy nincs mit megválaszolniuk” – folytatta Fernley, aki hozzátette, Ecclestone tisztában volt vele, hogy mire készülnek a Sauberrel, ám elfogadta a döntésüket. „Ez a dolog nem volt napirenden Bernie-vel. Tudomása volt a panaszról – én úgy érzem, hogy ezt kezelni kell, ő pedig elfogadta. Nem feltétlenül ért vele egyet, de elfogadta.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: