DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Carmen Jorda: Idén nem teljesült az álmom

Annak ellenére, hogy nem kapott lehetőséget egy F1-es autó tesztelésére élesben, elégedett az idei évben nyújtott munkájával Carmen Jorda, a Lotus fejlesztőversenyzője.

Jorda a 2015-ös szezon elején csatlakozott a Lotushoz, és egyre kevésbé tűnik úgy, hogy ő lesz az a női pilóta, aki versenykörülmények között viheti pályára az autót. Habár sajnálja, hogy nem próbálhatta ki az idei versenygépet, Jorda folyamatosan igyekszik tapasztalatokat szerezni a szimulátorban. „Ez volt az első F1-es szezonom, és örülök az elért eredményeknek” – nyilatkozta a spanyol Marca című napilapnak.

 Carmen Jorda



Ennek ellenére a fejlesztőpilóta természetesen csalódott amiatt, hogy a tervei nem úgy alakultak, ahogy azt a szezon elején gondolta. „Ám az álmom, hogy teszteljem a jelenlegi autót, sajnos nem jött össze a csapat különböző problémái miatt” – mondta a 27 éves versenyzőnő, majd hozzátette, biztos benne, hogy hamarosan lehetőséget kap. „Tudom, hogy még eljön az én időm, ezért teljesen a szimulátorban végzett munkára és a fizikai felkészülésre koncentráltam.”

„Elégedett vagyok, mert minden folyamatban vannak hullámvölgyek – ezt megéltük a csapat problémái miatt, amelyek megakadályozták azt, hogy a fejlesztői programom a tervek szerint alakuljon.” A Lotus financiális gondjai azonban végül megoldódni látszódnak a Renault-nak köszönhetően, azonban ezzel az üggyel a versenyzőnő nem kíván foglalkozni. „Én a saját munkámra koncentráltam, napi szinten dolgoztam a mérnökökkel, de tudom, hogy a menedzsment a lehető legjobbat fogja elérni a csapatnak” – mondta. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: