DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 2. szerda
F1

Buttont megkérdezték jövőjéről, ő válaszolt

Sokan arra számítottak, hogy második hazai versenye, a suzukai F1-es futam sajtótájékoztatóján közzéteszi jövő évi terveit Jenson Button – a válasz azonban nem egészen az lett, amit vártak...

A Japán Nagydíj hivatalos sajtótájékoztatóján, bár valószínűleg mindenkit az érdekelt a legjobban, hogy mit mond saját jövőjéről Jenson Button, az első kérdések elkerülték 2009 világbajnokát. Aztán végre megkérdezték, de választ nem igazán kaptunk – bár sokan arra számítottak, hogy ezen a hétvégén, második hazai versenyén kiderül a brit sorsa.

„Nem adhatok több információt, mint a legutóbbi versenyen, még várnotok kell egy kicsit” – felelte Button. „Egy jó tárgyalás zajlik a csapat közt és köztem, ennyi. Azért vagyunk itt, hogy erre a hétvégére koncentráljunk, mely egy fontos esemény a csapat számára, hiszen a Honda hazai pályáján szerepelünk. Ami a jövő évet illeti, egyelőre sok lehetőségem van...”

button_ita_cs



Az elmúlt napokban abból a nyilatkozatból következtettek Button távozására, melyben arról beszélt, hogy már nem lel élvezetet az F1-ben. Most viszont pontosította ezt a brit: „Azt hiszem, kicsit máshogy fogalmaztam. Nem hiszem, hogy bárki élvezi, ha nem a győzelemért harcol. Nem szeretek 14. vagy 10. helyen zárni, ezt nem élvezem, ebben nincs számomra izgalom, viszont ha látsz egy kedvező jövőképet, akkor az élvezet még visszajöhet. A szingapúri futam mindenesetre nem volt élvezetes.”

A brit egyébként elmondása szerint még most is lehetségesnek tartja, hogy legyen még esélye a világbajnoki címért küzdeni, azt viszont kizárta, hogy Nico Hülkenberghez hasonlóan jövőre ő is részt vegyen Le Mans-ban úgy, hogy közben még aktív F1-es pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: