DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
F1

Grosjean: Erre nem számítottam!

Meglepődtek az autó teljesítményén a Lotus versenyzői – sem Romain Grosjean, sem Pastor Maldonado nem számított arra, hogy ilyen jól szerepelnek majd az időmérőn.

Grosjean elmondta, őszintén meglepődött, hogy ilyen gyors volt ma autója – a Lotus versenyzője örül, hogy maximálisan ki tudták használni és élvezni tudták a pálya adottságait. „A mai eredmények sokkal jobbak, mint amire számítottunk! Mindent beleadtam az utolsó körbe, amit az autó engedett, keményen nyomtam az elejétől a végéig. Az, hogy negyedikek lettünk, nagyon jó eredmény. Olyan gyors ez a pálya… Az Eau Rouge-on átmenni olyan érzés, mint gyermeknek lenni karácsonykor. Minden egyes alkalommal, amikor az ember áthalad rajta, mosoly van az arcán, nagyon jó itt vezetni!”

 Lotus F1 Team



A francia öröme azonban nem lehet teljes, ugyanis Grosjean váltócsere miatt öthelyes rajtbüntetésben részesül vasárnap, így hiába szerezte meg a negyedik pozíciót, csak a kilencedik helyről indulhat. „Holnap a kilencedik helyről fogunk rajtolni a büntetés miatt, így majd meglátjuk, hogy mit tudunk elérni onnan. A versenytempónk jobb, mint az időmérős teljesítményünk, szóval egy megfelelő beállítással és előzésekkel szerezhetünk néhány jó pontot vasárnap.”

A csapattárs Maldonado két tizedmásodperccel maradt el a másik Lotus köridejétől, így a hetedik helyről rajtolhat, azonban ő is úgy érzi, hogy sokat javult az autó – nemcsak az előző versenyekhez, de a pénteki edzésnaphoz képest is. „A hétvége kezdetén nem volt a legjobb a tempónk, szóval a csapat fantasztikus munkát végzett, hogy ilyen erős autót adott nekem és Romainnak az időmérőre. Köszönjük mindenkinek a kemény munkát! Azt gondolom, hogy versenyképesek leszünk holnap és a megfelelő stratégiával valami egész jót is elérhetünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: