DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Lefoglalhatják a Lotus autóit Belgiumban

A Lotus jogi vitába keveredett tavalyi tartalékversenyzőjével, Charles Pickel, így előfordulhat, hogy a csapat autóit és felszerelését lefoglalják Belgiumban.

A francia versenyző a bírósághoz fordult, amiért a Lotus nem tartotta be a szerződésében foglaltakat, amelyben megállapodtak, hogy hány alkalommal ülhet autóba Pic. A Marussia és a Caterham volt versenyzőjét a 2014-es év elején szerződtette a Lotus, ám most igazságtalannak érzi, hogy a gárda nem biztosította számára a megfelelő számú gyakorlási lehetőséget.

Lotus



A Lotusnak tavaly komoly gondjai voltak a Renault erőforrásaival, így Pastor Maldonadónak és Romain Grosjeannak szerettek volna minél több lehetőséget adni arra, hogy megszokják az autót és az új motorokat. Pic azonban nem fogadta el az istálló magyarázatát, így jogi útra terelte a dolgot, a döntés pedig a bíróság kezében van.

Pic tegnap elérte, hogy egy rendelet alapján szükség esetén megakadályozhassák a Lotust abban, hogy autóit és felszerelését elszállítsa a pályáról. A csapat azonban úgy gondolja, ezt nem teheti meg a volt tartalékversenyző, ugyanis még a bíróság döntésére várnak. Az ügyvédek jelenleg is tárgyalnak arról, hogy megoldást találjanak az ügyben.

Gerard Lopez, a Lotus társtulajdonosa elmondta, azon vannak, hogy minél előbb mindkét fél számára jó döntés szülessen. „A jogi osztályunk foglalkozik az üggyel. Meg lesz oldva, méghozzá oly módon, hogy az megfelelő legyen. Tudjuk, hogy van különbség a szerződésben szereplő napok számában, de tudom azt is, hogy egy békés megoldást találunk majd, aztán folytatódhat a show. Úgy gondolom, hogy az autók is a terv szerint távozhatnak majd.”

 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: