DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 3. hétfő
F1

Sorsdöntő versenyek következnek a Saubernél

A Sauber csapata számára sorsdöntő lehet a következő versenyek alakulása, a Belga és a Szingapúri Nagydíjon debütáló újítások ugyanis meghatározhatják a 2016-os fejlesztési irányt.

Az istálló brazil versenyzője, Felipe Nasr a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon érte el idei legjobb eredményét, azóta csak Kínában és Monacóban tudott pontot szerezni. A 23 éves pilóta ennek ellenére nem elégedetlen a csapat teljesítményével, és bízik benne, hogy a soron következő futamokon előrelépéseket tehetnek az újításoknak köszönhetően.

„Amikor aláírtam a Sauberrel, őszintén szólva azt gondoltam, hogy egy vagy két pontunk lesz a szezonban” – mondta Nasr, aki jelenleg 16 ponttal a 12. helyen áll a világbajnoki tabellán, csapata pedig nyolcadik a konstruktőrök között.

Felipe Nasr



 „Ha megnézzük a szezon elejét, akkor láthatjuk, hogy mi a McLaren, a Force India, a Toro Rosso és a Lotus előtt voltunk, mára azonban megfordultak a dolgok, mert a többiek sokat fejlődtek rövid idő alatt” - folytatta.

„Nehéz időszakon vagyunk túl, de van egy csomagunk az év második felére, amelytől javulást várunk. A Ferraritól motorfejlesztést kapunk Spában, és lesz egy új aero-csomagunk Szingapúrban, amellyel már a jövő évre is készülünk.” 

„A szingapúri verseny kritikus lesz abból a szempontból, hogy megértsük az adatokat, hiszen ez már hozzátartozik a 2016-os koncepciónkhoz.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: