DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 29. szombat
F1

Haas: A szerszámgépekkel sikeresek vagyunk...

A jövőre bemutatkozó legújabb F1-es csapat alapítója, Gene Haas szerint, ha a NASCAR-ban és a szerszámiparban sikeres tudsz lenni, nincs más hátra, mint a Formula-1-es szereplés.

Jövőre debütál a Formula-1-ben hosszú idő után az első amerikai istálló, a Haas, melynek alapítója, a 62 esztendős Gene Haas immár jó ideje szerepel a NASCAR-ban csapatvezetőként, s emellett a szerszámiparban utazik. Az e tevékenységei során szerzett tapasztalatai miatt bízik abban, hogy jóval sikeresebb lesz, mint a legutóbbi három újonc istálló, melyek közül kettő már megszűnt, a harmadikat pedig a legutóbbi télen kellett feltámasztani.

„Szerszámgépeket építünk, mely egy nagyon nehéz üzlet, ezért szeretnénk képesek lenni arra is, hogy a legnehezebb versenysorozatban szerepeljünk” – nyilatkozta Haas új portugáliai üzlete megnyitóján. „Van egy több mint tíz éve működő NASCAR-csapatunk, mellyel nagyon sikeresek vagyunk, két bajnokságot is nyertünk. Értjük a versenyzést, más szemszögből közelítjük meg, mint az elődeink.”

haas_logo_



Haas abban bízik, hogy a Ferrari-kapcsolatnak köszönhetően komoly eredményeket érhet el, de egyúttal szeretne a realitás talaján maradni, s nem állítja, hogy azonnal a bajnoki címért fognak harcolni: „Persze nagyon fontos, hogy saját autót építs és meglegyen a saját technológiád, egyúttal azt is fontosnak tartjuk, hogy versenyeket nyerjünk. A versenyzés szempontjából nézzük a dolgot, azért vagyunk a pályán, hogy harcoljunk, hogy a számunkra leghatékonyabbnak tűnő módon érjünk el eredményeket.”

„Nem mondom, hogy a Mercedesszel és a Ferrarival fogunk harcolni, de felkészültek leszünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: