DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 29. szombat
F1

Jó eséllyel megvan a Haas egyik pilótája

Az F1-be jövőre megérkező amerikai csapat vezetője elárulta, hogy öt versenyző szerepel azon a listán, amelyről kiválasztják történetük első pilótáit – s úgy tűnik, hogy az egyik név már meg is van.

A Formula-1-be jövőre megérkező Haas istállóval kapcsolatban már régóta folyik a szó arról, hogy kik vezethetik majd az újonc csapat autóit a következő szezonban. Gene Haas konkrétumokat eddig nem árult el a pilótákról, most viszont a motosport.com-nak adott nyilatkozatából úgy tűnik, hogy az egyik pilóta megvan. Esteban Gutierrezről van szó, akiről a következőket mondta a lap kérdésére felelve:

„A Ferrari tartalékversenyzője, így a Scuderiát érdekelheti, hogy mire képes. Ez így mindkét félnek jó lenne, hiszen mi egy olyan versenyzőt kapnánk, akiben a Ferrari nagy potenciált lát, mi pedig láthatnánk, hogy mit is tud valójában” – mondta Haas, aki azt is megerősítette, hogy jelenleg öt versenyző szerepel a listájukon.

haas_logo_



Nagy kérdés, hogy kik lehetnek ezek, bár az elmúlt hetek hírei alapján három biztosnak tűnik: Gutierrez mellett az F1-es bemutatkozásra régóta készülő amerikai Alexander Rossi és Nico Hülkenberg, akit szintén többször szóba hoztak már a csapattal. Rajtuk kívül csak találgatni lehet, mindenesetre a Ferrari-kapcsolat miatt Raffaele Marciello is a jelöltek közt lehet, Adrian Sutil neve szintén többször felmerült a Haast illetően, Jean-Eric Vergne-t Formula-E-szerződése ellenére sem lehet teljesen kizárni, s a licenszrendszer bevezetéséig Danica Patrick is több ízben szóba került.

A Lee Spencernek nyilatkozó Haas szavaiból mindenesetre úgy tűnik, hogy szeretnének legalább egy tapasztalt pilótát szerződtetni: „A következő egy hónapban zajlik majd a döntési folyamat, de tulajdonképpen arra is várunk, hogy a jelenlegi csapatok döntést hozzanak, hiszen nem tudhatod, hogy ki válik majd elérhetővé. Úgy látszik, hogy a nagycsapatok egyre fiatalabb és fiatalabb pilótákat ültetnek be, így néhány tapasztaltabb versenyző is elérhetővé válhat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: