DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Valami nagy dolog készül a Saubernél

A jövő évi szerződés aláírásával kapcsolatban az győzte meg a svájci F1-es csapat versenyzőjét, amit a nyár során látott és hallott a jövő évi autóról. Ám még az idén is előreléphet a Sauber...

A második F1-es szezonját taposó svéd versenyző, Marcus Ericsson szépen lassan elkezdhet majd a harmadikra is készülni, hiszen mint kiderült, a Sauber vele és Felipe Nasrrel is szerződést hosszabbított, hogy változatlan párossal kezdhesse meg a következő szezont, 2012 óta első alkalommal. A korábbi Caterham-pilótát elmondása szerint elsősorban az győzte meg, hogy látta, milyen tervei vannak a svájciaknak a jövőre nézve:

„Közvetlenül Silverstone után leültünk, hogy átbeszéljük az idei terveinket, és röviden a következő évi autóról is szó esett. Bízunk a közelgő és az év végén érkező fejlesztésekben, s remélhetőleg a következő szezonban is a megfelelő irányba mozdulhatunk. Olyan érzésem van, hogy sok minden zajlik, ami eredményt hozhat a következő szezonra, s ez nagyban megkönnyítette a maradásról szóló döntésemet” – nyilatkozta Ericsson, aki azt is kiemelte, hogy az autó teljesítményére döntő hatással lehet a támogatószerzés: „Nem tudom még, hogy mennyi pénzt fordíthatunk majd fejlesztésekre. Ez még nem dőlt el.”

ericsson_hung



A 24 éves versenyző remekül kezdte az évet, ám csapatával együtt alaposan elszürkült tavasz végére, s csak a kaotikus Magyar Nagydíjon tudott visszatérni a pontszerzők közé. Ericsson abban is bízik, hogy a motorfejlesztésnek, majd az ezt követően érkező új aerocsomagnak köszönhetően ismét a középmezőny első feléhez tartozhatnak majd, ahogy az év elején:

„Spában egy elég nagy ugrásra számítunk a motornak köszönhetően, Szingapúrban pedig az aero oldaláról lesznek fejlesztéseink. Elég nehéz előre megmondani, hogy ez mennyit hozhat, a köridők terén mindenesetre ismét komoly előrelépést jelenthet majd. Remélhetőleg ezekkel a fejlesztésekkel visszajuthatunk oda, ahol a szezon elején tartottunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: