DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Két üzemanyagszenzor közül választhatnak a csapatok

Több F1-es csapat is bajlódott a hibás üzemanyag-szenzorokkal az elmúlt évben, az FIA most két lehetőséget is felajánl nekik, hiszen egy új gyártó terméke is szabad utat kapott.

A tavalyi szezonban különösen a Red Bull szívta a fogát amiatt, hogy több alkalommal is hamis adatokat mutatott az a bizonyos érzékelő, de mostantól ott lesz a lehetőség, hogy egy második gyártó szenzorát is kipróbálják. Eddig minden csapat kötelező volt a Gill Motorsport System által készített termékeket használni, az FIA most megnyitotta az utat egy második gyártó, a Sentronics Limited előtt.



 

Az Sentronicsnál azt mondják, hogy a szenzor elrendezése teljesen más, mint a riválisáé, egyedülálló áramlási útvonallal, mely a lehető legegyenletesebbé és legmegbízhatóbbá teszi a mérést. A csapatok korábban több bukfenccel is szembesültek a Gill szenzorok használata során, az idő előrehaladtával azonban egyre jobban kiismerték a technikát. A Motorsport.com információ szerint több gárda előrehaladott tárgyalásokat folytatott a Sentronicsszal, és hamarosan élesben is ki fogják próbálni a szóban forgó érzékelőket.

„Az FIA és a résztvevők egyöntetűen azt mondták, hogy a szenzorok tavalyi működése szükségessé tette egy második gyártó belépését” – nyilatkozta Neville Meech, a Sentronics ügyvezető igazgatója. Ennek köszönhetően sokkal szigorúbbá váltak a homologizáció feltételei, a szenzorok technikai összetétele mellett. Nagy kihívás elé állítottak minket ezek a követelmények, de azt kell mondjam, hogy a végtermékünk kiállta a próbát.”



 

A Forma-1 mellett a Nemzetközi Automobil Szövetség a Hosszútávú-világbajnokság LMP1-es kategóriájára is érvényessé tette a Sentronics termékeit. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: