DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Végre szerzett egy technikai igazgatót a Sauber

A tavaly megszűnt Caterhamtől érkező, komoly F1-es múlttal rendelkező Mark Smith lesz a Sauber technikai részlegének első embere, jelentette be közleményében a svájci istálló.

Míg a csapatok hagyományosan ki szoktak jelölni egyetlen embert technikai igazgatóként, aki átfogja az egész részleget és dönt a főbb kérdésekben, a Sauber az elmúlt években nem ezt az utat járta. Amióta 2012-ben a Toro Rossóhoz távozott technikai vezetőjük, James Key, azóta egy háromtagú „technikai bizottságot” állítottak a műszaki részleg élére.

Dppi_00214002_555



Most azonban visszatérnek a hagyományos útra, Mark Smith ugyanis június 13-tól a technikai igazgatói poszton kezd majd Hinwilben. A szakember egyáltalán nem ismeretlen már F1-es berkekben, hiszen korábban a Jordannél, a Red Bullnál, a Force Indiánál, legutóbb pedig tavalyi távozásáig a Caterhamél töltött be magas rangú pozíciót.

„Amikor először láttam a hinwili létesítményeket, azonnal felismertem, hogy micsoda lehetőségeim lesznek itt. A szélcsatorna, a szuperszámítógép és a gyártórészleg mind nagyon magas technikai szintet képviselnek, ehhez pedig a csapat szakértelme párosul. Ezek a tények tették vonzóvá számomra a csatlakozást. A hinwili gyárnak minden a rendelkezésére áll ahhoz, hogy versenyképes legyen a Formula-1-ben” - nyilatkozta kinevezése után Smith. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: