DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

Senna a Minardinál fejezte volna be karrierjét?

Tavaly, Ayrton Senna halálának huszadik évfordulóján sok érdekes történet napvilágot látott, de egyik sem volt annyira meglepő, mint az alábbi. El tudjátok képzelni, hogy van valóságalapja?

Cesare Fiorio már évekkel ezelőtt megosztotta a világgal, hogy az 1990-es évek elején megpróbálta Sennát a Ferrarihoz csábítani, majd nemrég további részleteket is elárult ezzel kapcsolatban. Mint Luca di Montezemolo nemrég elárulta, Fiorio után ő is megkísérelte Maranellóba vinni a brazilt: mindössze napokkal az imolai tragédia előtt a Presidente bolognai otthonában találkozott a háromszoros bajnokkal, aki örömmel igazolt volna a Ferrarihoz.

Ayrton Senna testvére, Viviane egyáltalán nem tartja kizártnak a felvetést, hogy Senna valóban át akart volna igazolni a Scuderiához: "Mindig azt mondta, hogy a Ferrarinál akar vezetni. Azt hiszem, a karrierje vége előtt sor is került volna erre" - idézte az MTV3 Bruno Senna édesanyját.

 



Az Autosprint egy másik lehetséges útról is beszámol, az olasz lap állítása szerint ugyanis Senna többször is azt mondta barátjának, Gian Carlo Minardinak, hogy karrierjét az ő csapatánál, Faenzában fogja befejezni: "Az utolsó évemet veled teljesítem majd a Formula-1-ben" - idézi Senna évtizedekkel ezelőtti szavait a lap. "Ingyen vezetek majd, s az elégedettség érzéséért, hogy elmozdítottuk az autód a rajtrács végéről."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: