DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 1. szombat
F1

Button fejében megfordult az olimpián indulás

A brit F1-es versenyző 2016-ban, a triatlon számban képviselte volna hazáját, de rájött, hogy túl idős hozzá, és kevésnek érezte magát a profi sportolókhoz képest.

A 2009-es világbajnok, Jenson Button köztudottan komoly szinten űz Formula-1-en kívüli sportágakat, amelyekre mások inkább csak a felkészülés részeként tekintenek: elsősorban triatlonban és maratonfutásban jeleskedik, egy héttel az idei Bahreini Nagydíj után például első alkalommal a londoni maratonon vesz részt, amellyel a brit rákkutatási alapítványt segíti.

Button maradása a McLarennél és az F1-ben sokáig kétséges volt, nyilatkozataiban pedig többször utalt arra, vannak tervei jövőjét illetően a motorsporton belül és azon kívül is arra az esetre, ha csapata nem hosszabbít vele szerződést. A Daily Mirrornak elismerte, még az is megfordult a fejében, hogy a 2016-os Rio de Janeiro-i olimpiára próbál kijutni a triatlonosok között, Nagy-Britannia színeit képviselve.



„Gondolkoztam Rión, de aztán úgy döntöttem: nem. Először is, túlságosan öreg vagyok, nagyjából 10 évvel idősebb, mint a Brownlee testvérek” – utalt a 35 esztendős pilóta a triatlonos testvérpárra, amelynek idősebb tagja, Alistair Brownlee a 2012-es olimpián aranyérmet nyert. „Tehát ez határozottan nem nekem való. Elég jó vagyok amatőr atlétának, de bárki, aki jó formában van professzionálisként, egy teljesen más szintet képvisel” – ismerte el Button.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: