DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Korea mindenképp versenyt akar 2016-ban

Zajlik az élet a Koreai Nagydíj körül: tavaly elmaradt, aztán benne volt az ideiglenes 2015-ös F1-es versenynaptárban, majd kivették onnan, de a szervezők jövőre ismét megpróbálkoznak a bekerüléssel.

A Koreai Nagydíjat azért vették le a naptárról 2014-ben, mert a világ egyik legfejlettebb államában az emberek vajmi kevés érdeklődést tanúsítottak az esemény irányt, a szerződésszegés értelmében pedig 27 millió fontot kellene fizetniük a szervezőknek Bernie Ecclestone pénztárcájába.

A 2015-re szóló, decemberi ideiglenes naptárban ott szerepelt Dél-Korea neve, helyszín nélkül – a bizakodók ezt annak a jelének tudták be, hogy még nem dőlt el, melyik helyszín fogadja majd a Forma-1-et: a már bevált yeongami aszfaltcsík, vagy egy új városi pálya Szöülban?



A jól értesültek azonban tudni vélték, hogy mindez csak azért történt, hogy a csapatok négy helyett öt erőforrást kaphassanak a szezonra – a tervből végül nem lett semmi, így 2014 után idén is elmarad az eddig mindössze négyfutamnyi múlttal rendelkező Koreai Nagydíj.

Az Autosport értesülései szerint azonban a koreaiak nem tettek le arról, hogy az F1 visszatérjen Dél-Csollába, és új pénzügyi csomagot akarnak Ecclestone asztalára tenni. „Szeretnénk visszahozni a versenyt, és úgy véljük, ez már 2016-ban is sikerülhet – azonban nem minden áron” – mondta a szervezőbizottság egyik tagja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: