DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
F1

A korábbi F1-est már nem vonzza a sport

Motorhang, gumikkal és üzemanyaggal való spórolás – a Minardi korábbi sztárja szerint a Formula-1 elveszítette korábbi varázsát, és nagyon rossz irányba halad.

Az osztrák Patrick Friesacher neve az elvetemültebb rajongók számára talán még ismerős lehet: a ma 34 éves versenyző egy évtizeddel ezelőtt, 2005-ben vezetett a Minardi színeiben, amíg a csapat idény közben szponzori okok miatt nem menesztette. Legjobb eredménye egy pontszerző, hatodik hely volt – a bravúr szépséghibája, hogy pont a hírhedt USA Nagydíjon, amelyen épp ennyi versenyző indult.

Patrick Friesacher 2014-ben


Friesacherről királykategóriás szezonja óta nem sokat hallottunk, most azonban megtörte a csendet, és a Red Bull által működtetett Servus TV-nek adott nyilatkozatot arról, hogyan látja a sport mai helyzetét. Bár továbbra is „szenvedélyt” érez az F1 iránt, bevallotta, hogy a bajnokság veszített vonzerejéből.

„Az irány, amelybe a Formula-1 mostanában tart, nem helyes, és változtatni kellene rajta. A vonzerő csökkent.” – vélekedett az osztrák versenyző, aki jelenleg a Red Bull Ringen oktat vezetéstechnikát. Két fő problémát nevezett meg: „Először is ott a motor hangja. A V10 és V12 igazán különleges volt. Másodszor pedig a gumik és üzemanyag helyzete. Az autókat olyan gyorsan kellene vezetni, amennyire csak lehetséges.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: