DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

A Marussia tovább küzd, biztató hírek érkeztek

A Marussia (avagy Manor) csapata február 19-én kikerülhet a csődeljárás alól, és tovább küzdenek azért, hogy az FIA engedélyével tavalyi autójukkal részt vehessenek a 2015-ös F1-es szezonban.

A korábban Marussiaként versenyző istálló, mely, ha minden igaz, Manor néven célozza meg a 2015-ös rajtrácsot, a legfrissebb beszámolók szerint megtette az első lépést a visszatérés felé: hamarosan megszűnhet a csődeljárás a csapat ellen. A motorsport.com beszámolója szerint ebben kulcsszerepet játszik az az ígéret, hogy az istálló meg fogja kapni a bajnoki kilencedik hely után járó igen komoly pénzdíjat.

Természetesen a visszatérés lehetetlen lenne, ha az FIA nem engedélyezte volna azt, hogy a szabályváltozások ellenére szükség esetén a tavalyi autóval is indulhatnak a bajba került kiscsapatok – ennek megerősítése még várat magára, de valószínűleg sor kerülhet rá, hiszen a sportágnak is érdekében áll, hogy minél több istálló legyen a pályán.

chilton_Hung_d



A csapat ügyeit jelenleg kezeli FRP Advisory vezetője megerősítette, hogy a hitelezőkkel kötött megállapodás megteremtette a lehetőséget, hogy az istálló február 19-től kikerüljön a csődeljárás alól. Az egyeztetések jelenleg is zajlanak egy hosszú távú megoldásról, mely biztosíthatja a kiscsapat részvételét a 2015-ös szezonban.

Az viszont bizonyosnak tűnik, hogy a Marussia (avagy Manor) új központot lesz kénytelen keresni, hiszen a Haas már megvette a Banburyben található eddigi bázist.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: