DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Akkor változik a McLaren festése, ha…

Az F1 világa szigorú emberként ismeri Ron Dennist, a McLaren mindenható urát. Még a csapat sok kritikát kapó festésének cseréjét is feltételhez kötötte: ha érkezik egy új szponzor, hajlandó változtatni.

Az autóbemutató előtti hírek arról szóltak, a Honda le szeretné cseréltetni a McLarennel két évtizeden keresztül használt ezüst színét, mivel szerintük az túlságosan a Mercedesre emlékezteti a nézőket. Esélyesnek nevezték meg a narancs és a fehér fényezést: ehhez képest nagy csalódást váltott ki a rajongókból, mikor az autóbemutató képein egy újabb ezüst fényezésű jármű köszönt vissza.

Ugyancsak kósza pletykák beszéltek még a leleplezés előtt arról, hogy a McLaren kettős bemutatót tarthat, azaz január 29-én még nem a végleges festés mutatkozott be. A McLaren Technológiai Csoport vezérigazgatója, Ron Dennis Jerezben bevallotta, valóban bekövetkezhet változás – azonban csak egy bizonyos feltétellel, és arra sem tett utalást, még idén vagy csak a későbbiekben.



„Mi is ugyanezeket a vitákat folytattuk le a festésről csapaton belül. Mindenki azt mondja, miért nem lett narancssárga, mivel az volt a McLaren régi színe. Nos, azt mondom nekik, épp most mondták: ez a McLaren régi színe. Mi a pokolért kellene visszafelé haladnunk?” – idézi az Autosport Dennis érvelését. „Ez a McLaren festése. Mindig is ezekből a színekből állt, és egyedül kereskedelmi okokból fog megváltozni.”

„Amiatt nem fog, hogy néhány ember jobban örüljön a cégen belül, csak mert narancssárgát vagy citromsárgát akarnak. Igen, jobban felismerhető lenne, ha hirtelen egy lime-színű zöld autóval jelennénk meg. Akkor mindenki tudná, hogy nagy üzletet kötöttünk. Tehát, miért kéne reagálni a Twitteren panaszkodóknak? Igen, változtathatnánk a színen. Lehetnénk merészebbek. Ezt mind csinálhatnánk. De indokolják meg, miért? Nekem az nem elég ok, hogy esztétikailag megnyerő legyen. Ne aggódjanak, fog még változni. De nem mondom meg, mikor” –zárta az üzletember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: