DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Idén is lesz spanyol a Ferrarinál

Fernando Alonso és Pedro de la Rosa távozik az istállótól, de érkezik egy honfitársuk, a Scuderia új vezető mérnökeként. A szakember korábban a Super Agurit és HRT-t erősítette.

A Ferrarinál jönnek és mennek a szakemberek, menedzserek és pilóták, amióta a 2014-es Formula-1-es szezon véget ért. Az elmúlt hetekben a vándorlásban szünet állt be, de a körforgás koránt sem befejezett: az istálló ezúttal egy spanyolt igazolt Toni Cuquerella személyében, aki a vezető mérnök posztját foglalja el – írja a motorsport.com.

Cuquerella a Super Aguri, BMW és HRT csapatokban szerzett tapasztalatot az F1-ben, a Hispania összeomlása óta eltelt időszakot a BMW egyik DTM-es csapatában töltötte főmérnökként. Cuquerella Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen versenymérnökei, Riccardo Adami és Dave Greenwood munkáját felügyelik majd.



Érdekesség, hogy ez a két mérnök is újonc a Ferrari csapatában, amelynek egyetlen szegletét sem kerülhették el a személyi cserék. Riccardo Adami azok közé tartozik, akik Sebastian Vettel hatására érkeztek, egykor a német versenymérnökeként ténykedett a Toro Rossónál – ahol egyébként Ricciardóval is együtt dolgozott. Greenwood a Marussiától érkezik. Andrea Stella, Fernando Alonso mérnöke a spanyollal tart a McLarenhez, a Raikkönennel eddig dolgozó Antonio Spagnolót pedig a maranellói bázisra helyezték át.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: