DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Mostantól tequilát isznak a Force Indiánál

Nem tévedés, a mexikói italfajta vezető márkája, a Jose Cuervo a Force India szponzora lett, egyetlen nappal a mexikóvárosi csapatbemutató előtt. A Saubertől pártoltak át.

Január 21-én tartják a Force India 2015-ös bemutatóját Mexikóvárosban, ahol az új autó nem mutatkozik be, festése és az új csapatruházat azonban igen. A támogatók logói között egy új szponzor is fellelhető lesz, a világ vezető tequilagyártója, a Jose Cuervo. A Force India eddig is számos mexikói szponzort tudhatott az oldalán, az America Movil, Telmex, Telcel és Claro formájában – nem véletlen a bemutató helyszínválasztása sem. Vélhetően a Force India lesz az egyetlen csapat, amely nem online vagy a február eleji jerezi teszten tartja meg bemutatóját, hanem önálló rendezvény keretében.



A mexikói cégek tülekedése szerencsés együttállásnak köszönhető: Sergio Perez a mezőny egyetlen versenyzője az országból, jövőre pedig első alkalommal hazai nagydíján is szerepelni fog. „A Jose Cuervónál mindenki hisz abban, hogy a 2015-ös év nagy lehetőségeket rejt a csapat számára, nagyon izgalmas, hogy az utazás részesei lehetünk, különösen, miközben az év későbbi részében esedékes Mexikói Nagydíjat várjuk” – mutatott rá a cég vezérigazgatója, Juan Domingo Beckmann.

Az italgyártó vállalatot 1758-ban alapították, termékei 90 különböző országban elérhetők. Egészen eddig a Sauber szponzora volt, az együttműködés 2011-ben kezdődött, amikor Sergio Perez még annál az istállónál szerepelt. Perezt Esteban Gutierrez váltotta ügyeletes mexikóiként a svájci csapatban, az ő távozásával azonban a mexikói szponzorok is elfordultak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: