DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

Nem lesz a Movistar a McLaren szponzora

A mobilszolgáltató tulajdonosa, a Telefonica közölte, a pletykákkal ellentétben biztosan nem fogják támogatni a McLarent. Egyre valószínűbb, hogy a wokingiak főszponzor nélkül vágnak neki az F1-es szezonnak.

A Movistart illető pletykák akkor reppentek fel, amikor még nem lehetett tudni, Fernando Alonso melyik csapatnál versenyez 2015-ben. A hírek úgy szóltak, a szolgáltató feltétlen támogatásáról biztosította a spanyolt: szponzorálni fogják azt a csapatot, ahova Alonso megy, függetlenül attól, hogy melyik lesz ez. A kétszeres bajnok a McLarent választotta, az MP4-30 oldalán azonban mégsem láthatjuk a cég logóit.

„A Telefonica nem fog egyetlen F1-es csapatot sem szponzorálni. Elégedettek vagyunk jelenlegi szponzori portfóliónkkal” – nyilatkozta az El Mundo Deportivo lapnak a Movistar anyavállalata, a Telefonica. Ezzel egyre valószínűbbnek tekinthető, hogy 2014-hez hasonlóan a McLaren idén is névadó szponzor nélkül vág neki a bajnokságnak.



A Telefonica 2004 és 2006 között támogatta a Renault gyári F1-es csapatát, amikor Alonso az istállónál versenyzett, és kettő világbajnoki címét megnyerte. A Movistar a motorsportok fő kategóriái közül jelenleg a MotoGP-ben képviseli magát, ahol a Jorge Lorenzo és Valentino Rossi alkotta gyári Yamaha istálló főtámogatója. A Movistar TV éppen tavaly indított el egy különleges, Formula-1-es szolgáltatást előfizetőinek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: