DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

A Red Bullhoz igazolt a magyar F1-es tervező

A korábban három éven át a Marussiát erősítő magyar tervező, Hegedűs Andor idén novembertől Milton Keynesbe tette át a székhelyét, és a Red Bull Racing munkatársa lett.

Alighanem sokan hallottak már olvasóink közül Hegedűs Andorról, a Formula-1-ben dolgozó magyar tervezőről, azt viszont már valószínűleg kevesebben tudják, hogy alakult karrierje a Marussia megszűnését követően.

A banbury-i kiscsapatnál 2011 őszétől kezdve három éven át dolgozó fiatal magyar szakember idén novembertől Milton Keynesbe tette át a székhelyét, és a négyszeres világbajnok Red Bull Racinget erősíti, ahol tervezőként dolgozik. Többek közt erről is mesélt nekünk abban az interjúban, melyet az Autósport és Formula Magazin számára készítettünk vele:

IMG_1591B

Hegedűs Andor - itt még a Marussiánál


„A nyári szünet környékén nagyon sok vezető mérnök elhagyta a csapatot” – mondta Hegedűs Andor a Marussiáról. „Ekkortájt kezdtem nézelődni, hogy milyen lehetőségek vannak. Nem volt vesztenivalóm, így két F1-es interjúra is elmentem, és abban a pazar helyzetben találtam magam, hogy két topcsapattól is álláslehetőséget kaptam” – mondta a magyar tervező, aki végül a Red Bullt választotta, aminek személyes okai is voltak:

„Mielőtt még a Marussiánál kezdtem dolgozni, Red Bull-szimpatizáns voltam a csapat laza mentalitása miatt. Ráadásul így az élő legenda, Adrian Newey közelében dolgozhatok, Ricciardo pedig a legszimpatikusabb versenyző számomra az egész mezőnyben.”

A teljes interjút a december közepén megjelenő Autósport és Formula Magazinban olvashatjátok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: