DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 27. hétfő
F1

Kobayashi a Super Formulában tesztel

Japán első számú formulaautós sorozatában próbálja ki magát egy teszt erejéig az F1-ből alighanem távozó Kamui Kobayashi – az egyelőre kérdéses, hogy lesz-e folytatása a történetnek.

Kamui Kobayashi jövő héten a világ egyik legerősebb formulaautós sorozata, a Super Formula egy versenygépét teszteli majd a Toyota számára. A japán versenyző idén a Caterham versenyzője volt, ám a folytatás abban az esetben is szinte kizárt, ha a kiscsapat esetleg túléli az idei szezont.

Kobayashi valószínűleg jövőjére készülve próbálja ki az SF14-est, a széria Dallara által épített autóját. A Super Formulában a csapat egységes kasztnival versenyeznek, melybe vagy Toyota-, vagy Honda-erőforrást tesznek. A gyakorlásra december 10-11-én kerül sor az Okoyama Circuiten, az újoncok tesztjén – azt egyelőre nem tudni, hogy Kobayashi szerződést is kaphat-e a következő évre:

superformula



„Egyelőre még nem erősíthetek meg semmit 2015-re, mindenesetre örülök, hogy megkaptam ezt a lehetőséget. Hallottam, hogy az SF14 egy remek autó, és az is rég volt, hogy utoljára Japánban teszteltem. Szóval biztosan élvezem majd ezt a két napot” – mondta a japán versenyző, akinek karrierje régóta szorosan összefügg a Toyotával.

A Super Formulát idén az egykori F1-es Kazuki Nakajima nyerte, aki emellett a WEC-ben is versenyez a Toyota színeiben – a Williams korábbi pilótája többek közt a Le Mans-győztes Lotterert és Duvalt győzte le.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: