DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Újabb ötlet a kiscsapatok megmentésére

Új elképzelés merült fel, hogyan lehetne segíteni az F1 kiscsapatain: a sportág tulajdonosa teljes egészében kifizetné a motorszámlákat, amelyek a legnagyobb problémát okozzák.

Az érintett csapatok a Lotus, Sauber és Force India, amelyek a szezon utolsó versenyein is küzdöttek azért, hogy több jusson nekik a közös bevételekkel – eddig sikertelenül. Ha a Caterham a mezőnyben tud maradni jövőre, természetesen nekik is égető szükségük lesz bármiféle segítségre.

A svájci Blick beszámolója szerint a legújabb ötlet alapján az említett csapatok nem kapnak nagyobb részt a közös bevételektől, a tulajdonos CVC azonban teljes egészében kifizeti a nagy fejfájást okozó motorszámlákat – közvetlenül a Ferrarinak, Mercedesnek és Renault-nak utalnának, a kiscsapatoknak így gyakorlatilag semennyibe nem kerülnének az erőforrások. A lap szerint erről a közeljövőben folyhatnak alaposabb tárgyalások.



A német Sport Bildnek Dieter Zetsche, a Daimler AG elnöke megerősítette, bár a szezon véget ért, az egyezkedés a kiscsapatok jövőjéért nem állt le. „Természetesen érdekeltek vagyunk abban, hogy bizonyos határokig minél több ellenfelünk legyen. Konstruktív megbeszéléseken veszünk részt” – árulta el Zetsche.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: