DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Elárverezik a Marussia maradványait

Látszólag végleg lemondhatunk az F1 egyik kiscsapatáról: karácsony előtt elárverezik a Marussia vagyontárgyait, köztük a be nem fejezett 2015-ös autó kezdeményét. Galériával.

A 2014-es nem a Formula-1 kiscsapatainak éve volt: a Caterham és Marussia is összeomlott. Míg azonban a Caterham rossz anyagi helyzete hónapokon keresztül folyamatos témát jelentett, utóbbi istálló egészen hirtelen tűnt el a száguldó cirkusz porondjáról. Jules Bianchi szomorú balesete után csak egyetlen versenyen vettek részt, aztán váratlanul bejelentették, hogy az USA Nagydíjra már nem utaznak el.

Bár egyes hírek alapján úgy tűnt, Manor néven ott lehetnek 2015-ben, a cég ehelyett két nappal később azt jelentette be, hogy pénzügyi mentőcsomag híján beszünteti működését, alkalmazottjait pedig elbocsátja. Míg a Caterham eljutott az Abu Dhabi Nagydíjra és tovább küzd azért, hogy jövőre is a rajtrácson lehessen, a Marussia ingóságait és ingatlanait rövidesen el fogják árverezni.

A december 16-án és 17-án rendezett aukción eladják a csapat tesztlaborját, műhelyét, irodáit, versenyautóit (motorok nélkül), kamionjait, tartalék-alkatrészeit, szerszámait és számítógép-szervereit. Az árverésre kínált ingóságok között szerepel egy félkész autómakett is, amely minden bizonnyal a 2015-ös autó kezdeménye. Az aukciót lebonyolító cég számos fotót is közzétett, hogy meghozzák a vásárlási kedvet. Galériánkban ebből válogattunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: