DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Továbbra sem megy tőzsdére az F1

A CVC újra kénytelen elhalasztani törekvését, hogy tőzsdén jegyezze be a Formula-1-et. Ezúttal a kiscsapatok körüli történések tettek keresztbe a terveknek.



A Formula-1 többségi tulajdonosa, a CVC már 2012-ben szerette volna, hogy a sportág részvényeket bocsájtson ki, erre a szingapúri tőzsdén került volna sor. A terveket azonban határozatlan időre elhalasztották a piac bizonytalansága és Bernie Ecclestone nagy nyilvánosságot kiváltó bírósági ügye miatt – ennek végére nyáron került pont.

A világ egyik legnagyobb üzleti információs szolgáltatója, a Bloomberg arról számolt be, hogy a CVC ismét meg akart próbálkozni a tőzsdei bejegyezéssel, amelyre 2015 elején került volna sor. A bevezetést azonban ismét jegelni kell. Az ok a kiscsapatok helyzete: a Marussia és Caterham becsődölt, továbbra is kétséges, hogy ott lesznek-e Abu Dhabiban és a következő szezonban. Eközben másik három csapat, a Lotus, Sauber és Force India az F1 bevételeinek elosztását kifogásolja, nagyobb részhez szeretnének jutni, eddig eredménytelen harcuk folyamatosan helyet kap a hírekben.

„A CVC azt akarja, hogy a sportot körülvevő negativitás eltűnjön, és újra stabilitás uralkodjon, mielőtt a piacra mennének” – mondta Oliver Weingarten, a FOTA, a Formula-1-es csapatok szövetségének korábbi titkárja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: