DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 3. vasárnap
F1

Méhes meglátása: Formula Won

Na, végre kitombolhatja magát a Mercedes PR-osztálya: van mire büszkének lenni, megvan az első vb-cím.

Mercedes-BenzFormula1large17102014Mivel a konstruktőri bajnokságot először 1958-ban írták ki, a Mercedes a fényes 1954/55-ös évad ellenére még soha nem volt világelső a márkák versenyében. Ezért eleddig a hirdetéseikben a SafetyCar-ral kellett beérniük, olyan jópofáskodó szöveggel ellátva, hogy ez az az autó, amit senki nem előzhet meg. Sokáig McLaren-kapcsolatra kellett hagyatkozzon a stuttgarti elitcég – és még annak is mennyire örültek, hogy 1998-ban, sokévi próbálkozás után Mika Häkkinennel bajnokok lettek végre.

Az igazán nagy elhatározás 2010-ben történt: a BrawnGP-t felvásárolva 55 éve után újból saját csapattal indultak. És mintha ez nem lett volna elég, a Ferraritól 2006 végén nyugdíjba vonult rekordbajnokot is „hazacsábították”, így Michael Schumacherrel és a szintén német ígérettel, NicoRosberggel vágtak neki a rögös útnak. Ami olyannyira rögösnek bizonyult, hogy még Schumi türelmét is próbára tette, és a hétszeres világbajnok úgy akasztotta szögre a sisakját három szezon után, hogy nem hogy címeinek számát nem tudta szaporítani, de még győznie sem sikerült, egyetlen, valenciai dobogós helyre futotta az autója erejéből.

1024_775617_1417992_4961_3307_F12010MC_87D4886

A sikerek 2013-ban kezdtek csordogálni, hogy aztán 2014 a teljes aratás, azt ne mondjam, tarolás évada legyen. Az Orosz Nagydíj óta immár kijelenthető, hogy a Mercedes a világbajnok, és az sem kétséges, hogy az egyéni világbajnokot is a csapat adja: vagy Hamilton vagy Rosberg személyében.

Most még együtt pózoltak a máris híressé vált Formula Won fotón, amiből azonnal temérdek mém született – de a Merci valószínűleg még ezt sem bánja. Elvégre most minden róluk szól.

 

mercedes-benz_formulawon_aotw_aotw

Lehet lubickolni. Mert ilyen ritkán adatok, hogy az (egyik) leghíresebb egyben a legjobb.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: