DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 17. csütörtök
Egyéb

Őszi divattippek: hogy a munkahelyen is elegánsak legyünk

A munkahelyi öltözködés ebben az időszakban izgalmas dolog, hiszen az elegáns megjelenés mellett a kényelem is mérvadó.

clusimo.hu - 2024 október - LinkMarketing - 1



Amikor az időjárás hűvösebbé válik, itt az ideje, hogy elbúcsúzzunk a nyári ruhatárunktól, és elővegyük a melegebb, őszi darabokat. A munkahelyi öltözködés ebben az időszakban izgalmas dolog, hiszen az elegáns megjelenés mellett a kényelem is mérvadó. Mindezt úgy kell kivitelezni, hogy az időjárási faktort is beszámítsuk. 

Előfordulhat, hogy ilyenkor egy kicsit dilemmába esünk, és nem tudunk választani. De ha megnézzük például a Clusimo női ruha kínálatát, inspirációt nyerhetünk a saját őszi munkahelyi ruhatárunk kialakításához. 

 

A sokat emlegetett réteges öltözködés

Az ősz jellemzője a változékony időjárás, ilyenkor a legcélszerűbb a réteges öltözködés. A reggeli fázós hidegben még elkél a vastag pulcsi mellett a vékony kabát is, majd ahogy melegszik a levegő, szép lassan lekerülhetnek a rétegek. Például egy vékony pulóver és egy elegáns blézer tökéletesen passzolhatnak egymáshoz. Ez a kombináció nemcsak az irodában, de akár egy üzleti találkozón is remekül megállja a helyét.

Egy gyors reggeli futás után egy laza, de elegáns oversize pulóver kiváló ötlet. A mozgás lendületet ad az egész napnak, míg a kényelmes, meleg pulóver a stílust garantálja. 

 

Előkerülnek a szekrény mélyéről a nadrágok is

Az őszi szezon egyik alapdarabja a jól szabott nadrág. Az elegáns, mégis kényelmes anyagok – mint például a kötött szövet – jól alkalmazkodnak az időjáráshoz, és egész nap kényelmet biztosítanak. Egy egyszerű inggel vagy blúzzal kombinálva a munkahelyi öltözet tökéletes formáját láthatjuk.

A nadrágok széles skálán mozognak a szabásukat illetően. Manapság inkább a lazább típusok közkedveltek, ami nem is probléma, hiszen kényelmesek. Egy garbóval kombinálva pedig rögtön elegánssá válnak. 

 

A melegebb bélelt szoknyák is reneszánszukat élik

A klasszikus ceruzaszoknyák mellett a különleges anyagok, a kordbársony vagy bársony darabok idén is megjelentek. Ezek elegánsak, mindemellett kellemes tapintásúak, ami jól jön a hűvösebb napokon.

Az iroda ásza pedig a ceruzaszoknya. Egy egyszerű blúzzal párosítva elegáns, és már szinte tradicionális munkahelyi viselet. Az A-vonalú szoknya és egy kötött pulóver párosításával bohémabb, mégis kifinomult összhatást érünk el. Ez a viselet extra jól mutat egy hosszú kabáttal vagy egy bokacsizmával párosítva.

Az őszi hónapokban érdemes nagy figyelmet fordítani a sálak, sapkák, kesztyűk és persze a táskák viselésére is. Egy vastag, kötött sál amellett, hogy melegít, remekül feldobja az egyszerűbb öltözetet is. A bőrkesztyűk pedig igazán kifinomult, időtálló darabok, amelyek jól illenek egy elegáns kabáthoz.

 

A cipők kiválaszása is fontos

A bokacsizmák igazi őszi klasszikusok, melyek amellett, hogy elegánsak, kényelmesek is. Ezek a darabok illenek nadrágokhoz, szoknyákhoz, sőt, akár egy hosszabb kabáthoz is. Ha inkább lapos talpú cipőket viselnénk, a loaferekkel és az oxford típusú cipőkkel biztosan nem lövünk mellé.

Látható hát, hogy a munkahelyen is kifejezhetjük egyéniségünket, még akkor is, ha kint uralkodóvá válik az őszi szürkeség.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: