DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 18. szerda
Egyéb

Szalagfüggöny: árnyékoló és térelválasztó

A beltéri árnyékolásnak többféle formája létezik, az egyik legsokoldalúbb eszköz közülük a szalagfüggöny.

https-arnyekrendelo.hu - 2024 szeptember - Cikk1



Nem mai találmány, de évtizedek óta alkalmazzák irodákban és üzletházakban éppúgy, mint lakásokban vagy családi házakban. Egyfajta letisztult megjelenést biztosít, így modern otthonok stílus kiegészítője lehet. Sőt, még akár térelválasztóként is funkcionálhat.

Ha például edzőtermet üzemeltetünk, akkor az Árnyékrendelő.hu szalagfüggönyeivel elválaszthatjuk egymástól a különböző gépeket, vagy akár leválaszthatjuk az öltözőt. De rendelőkben, kozmetikai szalonokban, fodrászatokban is jó szolgálatot tehetnek. Most bemutatjuk, hogy a fentieken túl miért érdemes még mellettük döntenünk.

 

Mi a szalagfüggöny, hogyan működik?

Mivel a szalagfüggöny lamellákból áll, így könnyen mozgatható abba az irányba, amelyikbe épp szükséges. Mivel nemcsak elhúzni, hanem forgatni is lehet azokat, a beáramló fény is szabályozható vele. Ablakok vagy teraszajtók elé is rögzíthető. Sőt, nem csak árnyékolásra tökéletes, hanem térelválasztóként is használhatjuk.

Elérhető manuális (zsinórral mozgatható), motoros és távirányítóval vezérelt formában is, így abszolút a kényelmünket szolgálhatja.

 

A szalagfüggöny mint paraván

Ott, ahol a terek egybenyílnak, és nem túlságosan széles két fal között a távolság, érdemes szalagfüggönyt elhelyezni. Nemcsak praktikus, hanem jól is mutat, és máris lett egy újabb helyiségünk! Privát szféra megteremtéséhez is kiváló. Hasonlít egy paravánhoz. Még azt is tudjuk vele szabályozni, ha több fényt vagy nagyobb teret szeretnénk. Ilyenkor csak egyszerűen elhúzzuk.

Belső és külső terek elválasztására is alkalmas, még levegőt is tudunk beengedni rajta anélkül, hogy bárki belátna hozzánk.

 

Tartós alapanyagok

A szalagfüggöny fő alapanyaga textil, pontosabban poliészterből szőtt szövet. Ez lehet hagyományos vagy Jacquard típusú is. Általában poliuretán fedőrétege van, ami szép tartást és esést garantál. Emellett merevítő funkciót is betölt, sőt még antisztatikus is. A függöny egyik oldala akár alu-pigmentált is lehet is a jobb hővisszaverés érdekében. De léteznek hengerelt alumíniumszalagok vagy bambusztextilek is.

Az elvárt magas minőség és a tűzvédelmi előírásoknak megfelelően lángálló szalagfüggöny textil is létezik már. Különlegessége az, hogy üvegszálból szövik.

 

Színek és stílusok

Bár az összességében elmondható, hogy leginkább az egyszerű, letisztult enteriőrhöz illeszkedik a szalagfüggöny, de igazából bárhol ki lehet próbálni. Számtalan színben és mintázattal is elérhető, így a ki tudjuk választani az otthonunkhoz, irodánkhoz vagy üzletünkhöz leginkább passzoló verziót.

Használjuk ki a térelválasztó funkciót is különösen akkor, ha sportban vagy szépségiparban utazunk, illetve rendelőt működtetünk!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: