DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Szoftveres segítség a keresőoptimalizálásban: erről a lehetőségről neked is tudnod kell

A keresőoptimalizálás egy rendkívül összetett feladat. Ugyanakkor a jó hír az, hogy aki szán elég időt a tanulásra, az maga is elvégezheti a SEO kapcsán szükséges teendőket.

httpssybell.hu - 2024 március - Cikk4



A keresőoptimalizálás egy rendkívül összetett feladat. Ugyanakkor a jó hír az, hogy aki szán elég időt a tanulásra, az maga is elvégezheti a SEO kapcsán szükséges teendőket, és nem kell komoly költségeket ráfordítani a szakember megfizetésére.

Az első teendő a keresőoptimalizálás kapcsán az, hogy megfelelő domainnevet regisztráljunk a Sybellnél. Az ideális domainnév frappáns, rövid és kulcsszót is tartalmaz. Ezenfelül persze számos tennivaló akad még a SEO kapcsán.

Megijedni azonban nem kell, hiszen manapság már szoftveres segítség is létezik, amely virtuális segédként vezethet bennünket a keresőoptimalizálás útvesztőiben. Az egyik legjobb választás a Rank Math SEO PRO, ennek leghasznosabb funkcióit fogjuk bemutatni a következőkben.

 

Számos funkció díjmentesen használható

A Rank Math SEO PRO egy olyan WordPress bővítmény, amelynek az ingyenes változata is rendkívül hasznos. Ha szeretnél minél jobb kattintási arányt elérni a keresőmotoroknál, akkor nagy hangsúlyt kell fektetned a meta leírások elkészítésére, valamint a címkék kezelésére. A szóban forgó szoftver előnézetben megmutatja, miként fog az oldalad megjelenni a találatok között, így könnyebb lesz eldöntened, hogy valóban optimális-e az a meta description, amit elsőre kigondoltál.

Nem kell fizetni a 404-es hibanapló használatáért sem, ami nem csak SEO okokból hasznos funkció. Ha javítod az ilyen jellegű hibákat, akkor nagymértékben növelheted a felhasználói élményt. A hibafigyelő segítségével részleteket tudhatsz meg a hiba előfordulásának gyakorisága kapcsán, de naplózza azt is, hogy mikor navigált valaki törött linkre, mint ahogyan azt is, hogy honnan.

 

Segítség a kulcsszó-optimalizálásban

A kulcsszavak halmozása nem jó gyakorlat, ugyanakkor a ló túlsó oldalára sem érdemes átesni. A bővítményben meg lehet határozni öt kulcsszót, a szoftver pedig figyeli, hogy kellő számban fordulnak-e elő a szövegben. A fizetős változatban egyébként akár ötnél több kulcsszót is be lehet állítani, továbbá hatékonyabb kulcsszó-optimalizációra nyílik lehetőség.

 

Oldaltérkép is generálható a szoftverrel

A Rank Math SEO PRO automatikusan készít XML térképeket, amik kulcsfontosságúak a keresőmotorok számára, hogy hatékonyabban tudjanak indexelni. Akár képekre vonatkozó oldaltérképet is lehet generálni a bővítménnyel, így az olyan keresőóriások, mint a Google, könnyebben felismerhetik az oldalon lévő fotókat, illusztrációkat.

 

Jobban értelmezhetővé tehető a weboldal a keresők számára

A Schema Markup, azaz a sémajelölés előnye, hogy további jelentést lehet egy honlapnak adni. A különféle keresők ezt nagyra értékelik, mivel így egyszerűbben tudják értelmezni az oldalon lévő információkat. Ez megmutatkozhat mind a forgalmi számokban, mind az átkattintási arányok tekintetében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: