DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

Tippek gamer szék vásárlásához

Ha te is gamer szék vásárlása előtt állsz, akkor jó helyen vagy, ugyanis hoztunk pár tippet, hogy mire érdemes odafigyelned, amikor meghozod a döntésed. Alapvetően nem csak azok élvezhetik egy ilyen termék előnyeit, akik számítógépes játékokon játszanak, ugyanis bárki számára megfelelő kényelmet, komfortot jelenthet, ha hosszú ideig kell a számítógépe előtt ülnie.

Mit is jelent az, hogy gamer szék?

Évről évre egyre többen lesznek a számítógépes játékok szerelmesei. Nem véletlen, hogy ma már világbajnokságokat is rendeznek a különböző e-sportoknak. Milliókat mozgat meg egy-egy ilyen esemény, és legalább ugyanennyien űzik rendszeresen alacsonyabb vagy magasabb intenzitással az egyes e-sport típusokat.

Ha megnézed a PC Aréna gamer szék kínálatát, akkor láthatod, mennyi típus, szín, forma érhető el belőlük. Már csak ez is megmutatja azt, hogy mekkora igény van ezekre a termékekre. Hatalmas piaca van a gamer szektornak, és ennek a sok millió embernek az igényeit ki kell szolgálni! Persze az igények és a lehetőségek is változóak, de épp ezért vannak olcsóbb és drágább darabok is, így mindenki megtalálja azt a típust, ami számára a legoptimálisabb.

De nehogy azt hidd, hogy csak a kinézetük és az áruk alapján érdemes választani közülük. Közel sem! Kényelmi, sőt egészségügyi szempontból is maximális támogatást kell nyújtaniuk a játékosoknak. Nézzük is meg, hogy mi mindenre érdemes figyelni kiválasztáskor!

Hogy válasszunk gamer széket?

Miért is van szükségünk rá? Azért, mert nagyon kényelmes, köszönhetően az ergonomikus kialakításának. Ráadásul az egészségünk megőrzésében is nagy szerepe van azzal, hogy a segítségével kevesebbet fogunk környedni a gép előtt.



Ha csak egy tippet kellene adnunk ahhoz, hogy miként válassz gamer széket, akkor azt mondanánk, hogy legyen kényelmes! Ez ugyanis az alapja mindennek. Ha ez nincs meg, akkor nem ér semmit az egész. De nézzük meg azt is, hogy miként lehet eljutni idáig, hogy valóban kényelmes legyen!

Hogy néz ki egy jó gamer szék?

Avagy miként érhető el, hogy egy ilyen ülőalkalmatosság valóban kényelmes legyen?

A háttámla ergonomikus kialakításának nagy szerepe van ebben. Emellett a minőségi kárpit, a minél nagyobb teherbírás és a szilárd anyagból készült lábcsillag is fontos a tartósság miatt.

Fontos, hogy tudjon alkalmazkodni a testünkhöz, számos módosítási lehetősége legyen. Ez azt jelenti, hogy kifejezetten fontos az állítható ülésmagasság, a háttámla dönthetősége és még akár a magasságának állíthatósága is. De épp ennyire érdemes figyelni a kiválasztás során arra is, hogy állítható legyen a karfa magassága és a deréktámasz pozíciója.

Ha ezekre odafigyelsz, akkor olyan gamer széked lesz, amit teljesen magadra tudsz majd szabni, így garantáltan kényelmes lesz.

Mennyibe fog kerülni?

Amennyit adsz érte. Mint említettük, van olcsóbb és drágább változat is. Határozd meg, hogy mekkora összegből tudsz gazdálkodni, és e szerint keress. Minél drágább lesz, feltehetően annál több funkció érhető el benne.

Nem érdemes spórolni rajta, mert nem 1-2 napig fogod használni!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: