DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Egyéb

Mit tehetünk a lúdtalp következményei ellen?

Egyre többünket érint a lúdtalp okozta fájdalom, ráadásul kezeletlenül még több súlyos következményt vonhat maga után. Idővel mozgásszervi betegségek és szövődmények is felléphetnek. Hogyan előzzük meg a következményeit, milyen elváltozásokat eredményezhet, ha nem figyelünk oda? Alábbi cikkünkben erről írunk.

Milyen talpbetétet válasszunk?

Amint körülnézünk a Rehaker.hu lúdtalpbetétjei között, láthatjuk, hogy többféle típus is beszerezhető, például harántemelő, illetve szendvics szerkezetű talpbetétek is. Ezen termékek alkalmazásával a harántcsontozat tehermentesíthető. Nagyon fontos, hogy már a kezdeti panaszok észlelésekor megkezdjük a speciális termékek használatát, így elkerülhető a további romlás, valamint a súlyos szövődmények megjelenése. 

A baj csupán az, hogy bár a rendellenesség jól látható, mégis a legtöbben csak a fájdalmas panaszok kialakulásakor kezdenek el komolyabban is foglalkozni vele. Tudnunk kell, hogy a láb egészséges boltozata fokozatosan ellapul, a szerkezet megváltozása pedig azt eredményezi, hogy a szalagok és izmok már nem tudják fenntartani az optimális távolságot. A hosszanti boltozat csökkenését követően a harántboltozat is megsüllyed. A Batz 910 anatomic talpbetét hosszanti boltozat emelővel rendelkezik, ugyanakkor masszírozó párnájával és sarok rezgéscsillapítójával enyhíthető a csontozatra jutó terhelés. Ennek következtében pedig a fájdalom is mérséklődik.



Milyen szövődményeket okozhat, ha nem kezeljük?

Idővel megjelenhet boka-, térd- és derékfájdalom, de akár kalapácsujj és bütyök is kialakulhat. Gondoljunk bele, hogy a tartási rendellenességek gerincferdüléshez is vezethetnek. Sőt, a bőrkeményedések, szemölcsök megjelenésének rizikója is növekedhet a harántboltozat süllyedése miatt.

Az egyre romló állapot idővel ahhoz vezet, hogy csökken az állóképesség, megváltozik a térdnél az ízületek terhelése, ami számos mozgásszervi problémát válthat ki. Jelentősen romolhat az életminőség, hiszen egyre küzdelmesebbé válnak a mindennapok.

Nem érdemes megvárni a még súlyosabb problémákat, ugyanis a gerincünk egészsége is rámehet!

Döntsünk a megelőzés mellett! Használjunk lúdtalpbetétet!

Ne feledjük, hogy az időben történő kezelés nagyon fontos, mindenképpen konzultáljunk szakemberrel, hiszen előfordulhat, hogy a speciális talpbetét viselése mellett gyógytorna is szükségessé válik. Természetesen lényeges az is, hogy komfortos lábbelire váltsunk, ha eddig nem tettük meg. A gyógyászati eszközökkel hatékonyan megelőzhetjük a komolyabb állapotromlást, s alkalmazásukkal mérsékelhetők a hát- és derékfájdalmak is. A könnyed járás pedig lehetővé teszi, hogy ismét önfeledten kiránduljunk és még több szabadtéri programot szervezzünk. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: