DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

Miért érdemes bőrönd szettet beszerezni?

Biztosan te is jártál már úgy korábban, hogy elutaztál egy csoda szép helyre egy szál bőrönddel, és annyi mindent vásároltál, hogy már nem fértél bele a saját poggyászodba, és be kellett szerezned egy másikat.

Ilyen esetekben jöhetnek jól az atáskánál is kapható bőrönd szettek, amelyek részét képező S, M és L méretű bőröndöket egymásba tudod tenni, így amikor kiutazol egy csomagnak számít, és a feladott poggyász értéke nem növekszik.

A hazajövetelkor viszont nem kell az utolsó napjaidat azzal töltened, hogy a város boltjaiban megpróbálj nem túl drágán találni valami táskát, amelyben elfér mindent újonnan beszerzett kincsed. Csupán annyit kell tenned, hogy előveszed a külsőre ugyanúgy kinéző kisebbik bőröndöt, ami nem csupán a stílusos megjelenés szempontjából előnyös, hanem azért is, mert így könnyebben megtalálod őket a repülőtéren a több száz csomag között.

Ha többen utaztok, akkor is praktikusak

A bőrönd szetteknek akkor is igazán nagy hasznát veheted, ha többen utaztok el valahova. Így ugyanis mindenkinek meg lesz a saját kis csomagja, amibe pakolhat, és nem kell senkivel sem közösködni, azaz mindenki a saját cuccaiért felel.



Ráadásul ezekben a szettekben mind a feladott, mind kabinbőrönd méretű poggyász elérhető, így még az utazás is gazdaságos velük. Hiszen a kabinbőrönd méretű poggyászt valószínűleg ingyen felvihetitek a gépre, a nagyobb méretűeket pedig feladhatjátok, és így nem kell minden utazás előtt azon izgulni, hogy megfelelő-e a méret vagy a súly.

De egyébként bizonyos fapados légitársaságoknál, ha a standard jegy mellé elsőbbségi beszállást is váltottatok, akkor ingyen felvihetitek magatokkal a nagy méretű poggyászt is. Ellenkező esetben a kapunál le kell adni, hogy az a rakodótérbe kerülhessen, és a gép landolása után a többi feladott poggyásszal együtt kerül a futószalagra, innen pedig mindenki elveheti a saját bőröndjét.

Csomagban olcsóbb

Ha alaposabban megnézed a fentebb is említett webáruház kínálatát, akkor láthatod, hogy a bőrönd szettek árban sokkal jobban jönnek ki, mint a sima, egydarabos, egyszerű bőröndök. Több ezer forintot spórolhatsz azzal, ha nem külön-külön vásárolsz, hanem megveszed például a Beagles Malaga 2 részes ezüst szettet.

Kemény falú vs. szövetbőrönd szett

Mind a kemény falú, mind a szövetbőröndökből álló szettnek megvannak a maga előnyei. Hogy melyik lesz számodra az igazi, azt neked kell a preferenciáid alapján eldöntened.

Ha imádsz pakolni, és szereted, ha az utolsó pillanatban is be tudsz dugni még egy két apróságot a poggyászba, akkor inkább szövetborításút válassz, mivel ezek egy kicsit engednek. Abban az esetben viszont, ha félsz, hogy baja esik a bőröndöd beltartalmának, akkor a kemény falú a neked való választás.

Reméljük, hogy hasznosnak találtad a cikkünket, és a következő utazásodhoz már te is beszerzel egy bőrönd szettet az atáska webáruházból.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: